Çerkez Böregi Velibah

Çerkez Böregi Velibah Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kuru maya
  • Göz kararı ılık su
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 3 çorba kasesi un (hamuru kulak göğsü kıvamında)

İçi için;

  • 4 tane büyük uzunluk patates
  • 1 avuç maydanoz
  • Toz kırmızı biber
  • Zeytin yağ
  • Tuz

Üzerine;

  • 3 yemek kaşığı tereyağı

Çerkez Böregi Velibah Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Unu, sıvı yağı, mayayı, toz şekeri karıştırıp, ılık su elleyerek kulak göğsü yumuşaklığında bir hamur yapalım. Mayalanmaya bırakalım.
  2. Patatesleri soyup haşlayıp ezelim. Baharatını yağını koyup iç harcı hazırlayalım.
  3. Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde hamurlar alıp, biraz açıp, patates toplarını koyup, hamuru kapatıyoruz. İçinde patates harcı olan topu tekrar oklavayla açıyoruz (hamur bayağı ince olacak)
  4. Açtığımız hamurları teflon tavada ocakta orta ateşte gerili önlü pişirelim. (bazlama gibi)
  5. Sonra tereyağla her iki taraflı yağlayıp dilimleyip servis yapalım.

Afiyet olsun mis gibi👌

Çerkez Böregi Velibah Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kremalı Peynirli Tartonelli
Yumurtalı Ekmek
El Açması Patatesli Börek
Zeytinyağlı Yaprak Sarma
Karnabahar Köftesi
Tiritli Köfte
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet