Çerkez Böregi Velibah

Çerkez Böregi Velibah Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kuru maya
- Göz kararı ılık su
- Tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 3 çorba kasesi un (hamuru kulak göğsü kıvamında)
İçi için;
- 4 tane büyük uzunluk patates
- 1 avuç maydanoz
- Toz kırmızı biber
- Zeytin yağ
- Tuz
Üzerine;
- 3 yemek kaşığı tereyağı
Çerkez Böregi Velibah Tanımı Nasıl Yapılır?
- Unu, sıvı yağı, mayayı, toz şekeri karıştırıp, ılık su elleyerek kulak göğsü yumuşaklığında bir hamur yapalım. Mayalanmaya bırakalım.
- Patatesleri soyup haşlayıp ezelim. Baharatını yağını koyup iç harcı hazırlayalım.
- Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde hamurlar alıp, biraz açıp, patates toplarını koyup, hamuru kapatıyoruz. İçinde patates harcı olan topu tekrar oklavayla açıyoruz (hamur bayağı ince olacak)
- Açtığımız hamurları teflon tavada ocakta orta ateşte gerili önlü pişirelim. (bazlama gibi)
- Sonra tereyağla her iki taraflı yağlayıp dilimleyip servis yapalım.
Afiyet olsun mis gibi👌
Çerkez Böregi Velibah Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




