Çerkez Böregi Velibah

Çerkez Böregi Velibah Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kuru maya
  • Göz kararı ılık su
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 3 çorba kasesi un (hamuru kulak göğsü kıvamında)

İçi için;

  • 4 tane büyük uzunluk patates
  • 1 avuç maydanoz
  • Toz kırmızı biber
  • Zeytin yağ
  • Tuz

Üzerine;

  • 3 yemek kaşığı tereyağı

Çerkez Böregi Velibah Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Unu, sıvı yağı, mayayı, toz şekeri karıştırıp, ılık su elleyerek kulak göğsü yumuşaklığında bir hamur yapalım. Mayalanmaya bırakalım.
  2. Patatesleri soyup haşlayıp ezelim. Baharatını yağını koyup iç harcı hazırlayalım.
  3. Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde hamurlar alıp, biraz açıp, patates toplarını koyup, hamuru kapatıyoruz. İçinde patates harcı olan topu tekrar oklavayla açıyoruz (hamur bayağı ince olacak)
  4. Açtığımız hamurları teflon tavada ocakta orta ateşte gerili önlü pişirelim. (bazlama gibi)
  5. Sonra tereyağla her iki taraflı yağlayıp dilimleyip servis yapalım.

Afiyet olsun mis gibi👌

Çerkez Böregi Velibah Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yoğurtlu Havuç Salatası
Büyük Borcamda Trileçe (Tam Ölçü)
Yaş Pasta Lezzetinde Bisküvili Pasta (Videolu)
Mahlepli Tuzlu Kurabiye
Ağızda Dağılan Susamlı Toplar
Bayat Ekmekten Pratik Börek (Videolu)
Hdabla | © 2025 |