Cepli Sandviç Poğaça Tarifi
Cepli Sandviç Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1,5 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket instant maya
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta akı
- Aldığı kadar un ( 5 su bardağı yaklaşık)
- Sıvı yağ
Üzeri için;
- 2 adet yumurta sarısı
- Susam
- Çörek otu
Cepli Sandviç Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle un hariç bütün materyalleri yoğurma kabına alıp karıştıralım 10 dakika bekletelim.
- Yumurtamızın beyazını içine sarısını üzerine sürmemiz için ayıralım.
- Unumuzu denetimi formda azar azar ek ederek yumuşak bir hamur elde edelim.
- Mayalanması için en az 1 -1. 5 saat bekletelim.
- Mayalanan hamurumuzun havasının aldıktan sonra limon büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarlayalım.
- Bezelerimizi ister merdane ile ister elimizle çay tabağı biraz büyüklükte açalım üzerini sıvı yağ ile yağlayalım ve ikiye katlayalım “d” formunda olacak.
- İkiye katladığınız bezenin üzerine de sıvı yağ sürüp tekrar katlayalım. Fotoğraflarda görüldüğü üzere olacak formda yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirelim.
- 10-15 dk. Tepside mayalandırın.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpip evvelce ısıtılmış 190 derece fırında 30-40 dk pişirelim. (pişme müddeti fırınlar ortası değişiklik gösterebilir).
- Sandviçler soğuyunca ortalarına peynir, kaşar,salatalık,domates, marul yahut maydanoz koyup servis edebilirsiniz afiyet olsun. 😋.
Cepli Sandviç Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















