Cep Poğaça

Cep Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 6 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket instant maya
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
Cep Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yoğurma kabına aldığımız 6 su bardağı unun içerisine 2 yemek kaşığı şeker, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 paket instant maya, yarım su bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı süt ve 1 su bardağı suyu alalım. Hamuru elinizle yoğurmaya başlayalım.
- Hamur toparlandıktan sonra üzerini streç sinemayla kapatıp daha uygun mayalanması için bir havlu yahut örtü örtelim. Bu formda ılık bir ortamda yaklaşık 45 dakika – 1 saat ortasında mayalanmaya bırakalım.
- Mayası gelen hamuru tekrar yoğurup havasını alalım.
- Daha sonra hamuru un serptiğimiz tezgaha alarak tekrardan yoğuralım.
- Toparladığımız hamuru evvel 2 eşit modüle, akabinde 12 modüle bölelim.
- Hamur modüllerini tekrar elimizde yuvarlayarak beze haline getirelim.
- Ardından her bir bezeyi sırasıyla açalım.
- Bezeleri dilerseniz elinizle açabilirsiniz dilerseniz de oklava ya da merdane kullanabilirsiniz.
- Yaklaşık bir pasta tabağı büyüklüğünde açmanız kâfi olacaktır.
- Açtığımız hamurun üzerine sıvı yağı sürdükten sonra ikiye katlayalım.
- Ardından yeniden sıvı yağ sürerek tekrar katlayalım.
- Tüm bezeleri hazırladıktan sonra içerisine pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine poğaçalarımızı aralıklı olacak biçimde yerleştirelim.
- Daha sonra her birinin üzerine yumurta sarısı sürelim. Son olarak üzerlerine biraz susam serpiştirelim.
- Poğaçaları hazırladıktan sonra 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika boyunca pişmeye bırakalım. Kat kat kabaran yumuşacık sandviç poğaçalarımız servise hazır afiyet olsun 🤌🙂
Cep Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


