Çentik Pide

Çentik Pide Tanımı İçin Malzemeler

Hamur için;

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 5 su bardağı un
  • 1 paket toz maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

İç harcı için;

  • Yarım kilo kıyma
  • 2 adet soğan
  • 3 adet yeşil biber
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker

Üzeri için;

  • Kaşar peyniri

Çentik Pide Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamurun hazırlanışı; unu geniş bir kaba alıyoruz ve ortasını havuz üzere açıyoruz.
  2. Daha sonra sütü, yağı, suyu, şekeri, tuzu ve mayayı koyuyoruz ve yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz.
  3. Son olarak bir saat dinlenmeye bırakıyoruz.
  4. İç harcı hazırlanışı; birinci olarak soğanı, biberi, domatesi robottan geçiriyoruz ve bir kabın içine koyuyoruz.
  5. Kıyma, salça, tuz ve baharatı ek ediyoruz, biraz karıştırıyoruz ve iç harcımız hazır.
  6. Daha sonra mayalanmış hamuru alıyoruz ve iki modüle bölüyoruz ve merdane yardımıyla açıyoruz.
  7. Yuvarlak tencere kapağı yardımıyla daire formunu veriyoruz.
  8. İç harcını üzerine ekleyip kaşık yardımıyla düzeltiyoruz ve son olarak üzerine kaşar ek ediyoruz.
  9. Önceden ısıtılmış fırına veriyoruz. 200 derecede alt üst ayarda 15 dakika pişiriyoruz.

Çentik Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mısır Gevrekli Kurabiye
Crumble Kek
Yeşil Mercimek Krep (Diyet)
Annem Usulü Acılı Ekmek
Helva
Kefirli Smoothie İçeceği
Hdabla | © 2025 |