Çentik Pide
Çentik Pide Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için;
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 5 su bardağı un
- 1 paket toz maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
İç harcı için;
- Yarım kilo kıyma
- 2 adet soğan
- 3 adet yeşil biber
- 1 adet kapya biber
- 1 adet domates
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
Üzeri için;
- Kaşar peyniri
Çentik Pide Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamurun hazırlanışı; unu geniş bir kaba alıyoruz ve ortasını havuz üzere açıyoruz.
- Daha sonra sütü, yağı, suyu, şekeri, tuzu ve mayayı koyuyoruz ve yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz.
- Son olarak bir saat dinlenmeye bırakıyoruz.
- İç harcı hazırlanışı; birinci olarak soğanı, biberi, domatesi robottan geçiriyoruz ve bir kabın içine koyuyoruz.
- Kıyma, salça, tuz ve baharatı ek ediyoruz, biraz karıştırıyoruz ve iç harcımız hazır.
- Daha sonra mayalanmış hamuru alıyoruz ve iki modüle bölüyoruz ve merdane yardımıyla açıyoruz.
- Yuvarlak tencere kapağı yardımıyla daire formunu veriyoruz.
- İç harcını üzerine ekleyip kaşık yardımıyla düzeltiyoruz ve son olarak üzerine kaşar ek ediyoruz.
- Önceden ısıtılmış fırına veriyoruz. 200 derecede alt üst ayarda 15 dakika pişiriyoruz.
Çentik Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














