Cennet Çorbası

Cennet Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı mısır unu
  • 1 adet soğan
  • 1 adet patates
  • 1 diş sarımsak
  • Haşlanmış tavuk eti (isteğe bağlı)
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 su bardağı tavuk suyu
  • 5 su bardağı sıcak su

Üzeri için;

  • Sı yağ
  • Toz biber

Cennet Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye tereyağını alarak eritelim.
  2. Tereyağı eridikten sonra mısır ununu ek edelim ve yaklaşık 2-3 dakika kavuralım.
  3. İri formda doğranmış soğan patates ve sarımsağı ekleyip 5 dakika daha kavuralım.
  4. Kavrulan sebzelerimize tuz, karabiber ek ederek karıştıralım.
  5. Tavuk suyu, haşlanmış tavuk eti ve sıcak suyu ekleyelim. Sebzelerimiz yumuşayana kadar çorbamızı orta ara karıştırarak pişirelim.
  6. Sebzelerimiz piştikten sonra pürüzsüz bir kıvam alana kadar blender ile ezelim.
  7. Çorbamızı bir kaç dakika daha kaynattıktan sonra ocağı kapatalım.
  8. Kaselere koyduğumuz çorbamızın üzerine sıvı yağda kızdırdığımız toz biberi gezdirerek servis edelim.

Cennet Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Browni
Dubai Çikolatası | Lüks Ve Eşsiz Tat Deneyimi!
Pirinçli Yoğurt Çorbası
Fırında Izgara Kanat
Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı (Soğanlı Enfes Lezzetli Yok Böyle Birşey)
Karakız Tatlısı ( Enfes Bir Tat)
Hdabla | © 2025 |