Cennet Çorbası

Cennet Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı mısır unu
- 1 adet soğan
- 1 adet patates
- 1 diş sarımsak
- Haşlanmış tavuk eti (isteğe bağlı)
- Tuz
- Karabiber
- 2 su bardağı tavuk suyu
- 5 su bardağı sıcak su
Üzeri için;
- Sı yağ
- Toz biber
Cennet Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencereye tereyağını alarak eritelim.
- Tereyağı eridikten sonra mısır ununu ek edelim ve yaklaşık 2-3 dakika kavuralım.
- İri formda doğranmış soğan patates ve sarımsağı ekleyip 5 dakika daha kavuralım.
- Kavrulan sebzelerimize tuz, karabiber ek ederek karıştıralım.
- Tavuk suyu, haşlanmış tavuk eti ve sıcak suyu ekleyelim. Sebzelerimiz yumuşayana kadar çorbamızı orta ara karıştırarak pişirelim.
- Sebzelerimiz piştikten sonra pürüzsüz bir kıvam alana kadar blender ile ezelim.
- Çorbamızı bir kaç dakika daha kaynattıktan sonra ocağı kapatalım.
- Kaselere koyduğumuz çorbamızın üzerine sıvı yağda kızdırdığımız toz biberi gezdirerek servis edelim.
Cennet Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
