Çekirdekli Tereyağlı Kurabiye
Çekirdekli Tereyağlı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı sirke
- 2 tatlı kaşığı mahlep
- 1 çay bardağı çekirdek içi
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3,5 su bardağı un
Üzeri için;
- 1 adet yumurta sarısı
- Susam
- Çörek otu
- Mavi haşhaş
Çekirdekli Tereyağlı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Oda sıcaklığındaki tereyağı, sirke, sıvı yağ, un, toz şeker, tuz ve kabartma tozunu yoğurma kabına alarak yeterlice yoğuralım.
- Şekil almaya başlayan hamurumuzu 10 dk dinlendirip eşit modüle ayıralım.
- Minik toplar halinde yuvarladığımız hamuru tepsiye küçük aralıklarla dizelim.
- Dilerseniz kalıp kullanarakta şekillendirebilirsiniz.
- Dizilen hamurların üzerine çörek otu,susam ya da haşhaş serperek 180 derecede 25 dk alt üst fansız olacak halde pişirelim.
Çekirdekli Tereyağlı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









