Çayın Yanına Havuçlu Cevizli Kek

Çayın Yanına Havuçlu Cevizli Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabarma tozu
  • 2 adet havuç(orta boy)
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz

Çayın Yanına Havuçlu Cevizli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kekimiz için havuçları yıkayıp soyuyoruz. Soyduktan sonra rendeliyoruz. Havuçlar bir kenarda duruyor.
  2. Derin bir kapta yumurta, şeker ve sütü uygunca çırpıyoruz.
  3. Karışıma sıvı yağı da ekliyoruz.
  4. Un, kabartma tozu ve vanilya eleyip ekliyoruz. Unu kıvamına nazaran ayarlıyoruz.
  5. Karışımı son sefer mikser yahut çırpıcı ile çırpıyor ve havuç ile cevizi ek ediyoruz.
  6. Kullanacağımız kek kalıbımızı yağladıktan sonra karışımı kabımıza döküyoruz.
  7. 170 derecede önden ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dakika pişiriyoruz. Pişme sürecinde fırının kapağı açılmazsa hoş sonuç elde ederiz:)
  8. Kekimiz pişince soğumaya bırakıyoruz.
  9. Yeterince soğuduğunda kalıptan çıkartıp servis edebiliriz.

Afiyet olsun🎂🍪🍩  deneme fotoğraflarınızı bekliyorum.

Çayın Yanına Havuçlu Cevizli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Roka Salatası
Meyveli Detoks Smoothie Tarifi – ( Fruit Detoks Smothie – Amerikan Mutfağı )(Videolu)
Yoğurtlu Ispanak Salatası
Keten Tohumlu Unsuz Pizza
Poğaça
Mozaik Pasta
Hdabla | © 2025 |