Çayın Yanına Havuçlu Cevizli Kek
Çayın Yanına Havuçlu Cevizli Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabarma tozu
- 2 adet havuç(orta boy)
- 1 su bardağı çekilmiş ceviz
Çayın Yanına Havuçlu Cevizli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kekimiz için havuçları yıkayıp soyuyoruz. Soyduktan sonra rendeliyoruz. Havuçlar bir kenarda duruyor.
- Derin bir kapta yumurta, şeker ve sütü uygunca çırpıyoruz.
- Karışıma sıvı yağı da ekliyoruz.
- Un, kabartma tozu ve vanilya eleyip ekliyoruz. Unu kıvamına nazaran ayarlıyoruz.
- Karışımı son sefer mikser yahut çırpıcı ile çırpıyor ve havuç ile cevizi ek ediyoruz.
- Kullanacağımız kek kalıbımızı yağladıktan sonra karışımı kabımıza döküyoruz.
- 170 derecede önden ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dakika pişiriyoruz. Pişme sürecinde fırının kapağı açılmazsa hoş sonuç elde ederiz:)
- Kekimiz pişince soğumaya bırakıyoruz.
- Yeterince soğuduğunda kalıptan çıkartıp servis edebiliriz.
Afiyet olsun🎂🍪🍩 deneme fotoğraflarınızı bekliyorum.
Çayın Yanına Havuçlu Cevizli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








