Çatlayan Limonlu Kurabiye Tarifi
Çatlayan Limonlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- Yarım çay bardağı limon suyu
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 2,5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
- Üzeri için: pudra şekeri
Çatlayan Limonlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tereyağı ve şekeri derin bir kapta mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpın.
- Yumurta, limon kabuğu rendesi ve limon suyunu ekleyip karıştırın.
- Un, kabartma tozu ve vanilini eleyerek ekleyin, yumuşak bir hamur yoğurun.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller alıp yuvarlayın.
- Her topu çokça pudra şekerine bulayın.
- Yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı dizin.
- Önceden ısıtılmış 180°c fırında 10-12 dakika, üzeri hafif çatlayana kadar pişirin.
Çatlayan Limonlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






