Çatlayan Kek

Çatlayan Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1.5 su bardağı süt
  • 1 bardak sıvı yağ
  • 1 avuç kırılmış ceviz
  • 1 tatlı kaşığı susam
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • Aldığı kadar un

Çatlayan Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekerleri uygun bir kapta 3 dakika çırpalım.
  2. Süt, sıvı yağ ve cevizi ekleyip tekrar çırpalım.
  3. Göz kararı un ekleyip kabartma tozu ve vanilin ekleyip çırpalım.
  4. Ayrı bir kaba hamurun yarısını dökelim.
  5. Ayırdığımız bir kaba kakao ekleyip karıştıralım unu az olursa iki kaba da un ekleyip elle kariştirabilirsiniz. Ben göz kararı ayarladım.
  6. Yağladığımız yuvarlak borcama evvel yalnızca sonra kakoulu hamuru boşaltalım, kürdanla hal verelim.
  7. Üstüne susamı gezdirelim.
  8. Önceden ısıtılmış 180° fırında orta yere sürerek yarım saat pişirelim.

Şimdiden afiyet şifa olsun.

Çatlayan Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pastane Poğaçası Tarifi
Pırasalı Havuçlu Pilav ( Zeytinyağlı )
Sebzeli Bulgur Pilavı
Kedidili Tiramisu
Tavuk Sulu Mercimek Çorbası
Fındıklı Kurabiye
Hdabla | © 2025 |