Çatlamayan Cheesecake
Çatlamayan Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler
- 400 gram labne
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 paket krema (200 ml)
- 1 yemek kaşığı tepeleme nişasta
- 3 adet yumurta
- 1 paket vanilya
Alt tabanı;
- 1,5 paket yulaflı bisküvi
- 100 gram tereyağ
Üzerine;
- Fındık krema sosu(hazır kullandım)
Çatlamayan Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak tabanımızı yapalım. Rondodan çektiğimiz bisküvilerle erittiğimiz tereyağını karıştıralım.
- Kalıbımızın dört etrafını yağlı kağıtla saralım. Dışını da folyoyla.
- Alt tabanı döküp bardakla bastıralım. Dolapta dinlenmeye bırakalım.
- Peynir dolgusu için; labne ve seleri bir çeşit karıştıralım. ( mikser kullanmıyoruz) içerisine öbür materyalleri ekleyelim. Karıştırıp kalıbımıza alalım.
- 180 derecelik fırında alt tabana su koyarak fırında 40-45 dk kadar pişirelim.
- Tatlımızın 1 gece dolapta bekleyince daha güzel oluyor bunu kesinlikle yapın. Ben 3 saat sonra birinci kestiğimde orta kısmı hala donmamıştı:) yani kısaca sabırla beklemek gerek🌸 afiyet olsun🍀.
Çatlamayan Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















