Çatlak Kurabiye

Çatlak Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 2 adet yumurta
  • 1 pk vanilya
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 6 yemek kaşığı un

Üzeri için;

  • 1 su bardağı pudra şekeri

Çatlak Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sıvı yağ, şeker ve kakaoyu düzgünce karıştıralım.
  2. Yumurtaları teker teker yeterlice çırpıp yedirelim.
  3. Kalan malzemeyi ekleyip hamurumuzu yapalım.
  4. Bu kademede elinizle ya da eldivenle yapmayin, yapışık bir hamur olacağı için zorlanırsınız. Kaşık yardımıyla hamurumuzu güzelce karıştırıp hazırlayalım.
  5. En az iki üç saat buzdolabında dinlendirmemiz lazım yoksa hamuru toparlanmaz.
  6. Dinlendirdikten sonra öteki bır kaşık yardımıyla daha top edip pudra şekerini içine atıp bulayalım.
  7. Hafif bastırip tepsimze dizelim.
  8. Önceden ısıttığımız 175 dere fırında, üzeri çatlayınca beş dakika kadar daha pişirip çıkartalım, bu mühlet 12 -14 dk kadar olabilir fırının pişirme suratına nazaran değişiklik gösterebilir. Birinci etapta yumuşak olur sıcağının çıkmasını bekleyelim.
  9. Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun 🌸.

Çatlak Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patates Püreli Köfte
Sebzeli Poğaça
Mini Cheesecake
Cevizli Köfte
Tiramisu
Lokma
Hdabla | © 2025 |