Çatlak Kurabiye
Çatlak Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 4 yemek kaşığı kakao
- 2 adet yumurta
- 1 pk vanilya
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 6 yemek kaşığı un
Üzeri için;
- 1 su bardağı pudra şekeri
Çatlak Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sıvı yağ, şeker ve kakaoyu düzgünce karıştıralım.
- Yumurtaları teker teker yeterlice çırpıp yedirelim.
- Kalan malzemeyi ekleyip hamurumuzu yapalım.
- Bu kademede elinizle ya da eldivenle yapmayin, yapışık bir hamur olacağı için zorlanırsınız. Kaşık yardımıyla hamurumuzu güzelce karıştırıp hazırlayalım.
- En az iki üç saat buzdolabında dinlendirmemiz lazım yoksa hamuru toparlanmaz.
- Dinlendirdikten sonra öteki bır kaşık yardımıyla daha top edip pudra şekerini içine atıp bulayalım.
- Hafif bastırip tepsimze dizelim.
- Önceden ısıttığımız 175 dere fırında, üzeri çatlayınca beş dakika kadar daha pişirip çıkartalım, bu mühlet 12 -14 dk kadar olabilir fırının pişirme suratına nazaran değişiklik gösterebilir. Birinci etapta yumuşak olur sıcağının çıkmasını bekleyelim.
- Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun 🌸.
Çatlak Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












