Çatlak Kurabiye

Çatlak Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 125 gram margarin yâda tereyağ (ben tereyağı kullandım)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı kakao

Şerbeti için:

  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı şeker

Çatlak Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle şerbeti yapıyoruz su ile şekeri sos tenceresine alıp kaynatıyoruz kaynayınca bir kenara bırakıyoruz soğuması için.
  2. Kurabiye için de eritilmiş tereyağını, yumurtayı ve pudra şekerini ekleyip karıştırıyoruz.
  3. Sıvı yağını da ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz, kabartma tozunu vanilya ve kakaoyuda ekleyip, karıştırmaya devam edelim.
  4. Son olarak unu da denetimli halde ekleyip güzelce ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz sonra şekillendirip, tepsimize diziyoruz.
  5. Önceden ısıttığımız 160 derecede fırınımızda 15-20 dk kadar pişiriyoruz.
  6. Piştikten sonra birinci sıcaklığını atıp soğuyan şerbetimizi döküyoruz dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Çatlak Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Az Malzemeli Kek
Dubai Pastası
Misafire En Kolay Pasta / Tepsi Pastası
Domatesli Bulgur Pilavı (Sulu Sulu)
Chia Puding (En Lezzetli Hali)
Puf Puf Kabaran Peynirli Poğaça
Hdabla | © 2025 |