Çarliston Biber Mezesi

Çarliston Biber Mezesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilo çarliston biber
  • 1 kilo domates
  • 1 baş sarımsak
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı sirke
  • 1 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker

Biberleri kızartmak için;

  • Sıvıyağ

Çarliston Biber Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Domatesin kabuklarını soyup blenderdan geçirelim. Biberleri yıkayalım içlerini temizleyelim. 2 cm uzunluğunda bölelim.
  2. Tavaya sıvıyağ alıp biberleri kızartalım. Tencereye yarım çay bardağı sıvıyağ alalım üzerine domates tuz ve şekeri ekleyip ocağa alalım. Sulanıp suyunu çekene kadar domatesleri pişirelim yaklaşık 15 dk.
  3. Suyunu çeken domateslerin üzerine biberleri ve kabuğunu soyup 2 ye böldüğümüz sarımsakları ekleyelim. 10 dk daha pişirelim.
  4. Sirkeyi ekleyip 5 dk daha pişirelim. Sıcakken kavanozlara dolduralım. Kapaklarını sıkıca kapatalım. Karşıt çevirip 1 gece bekletelim. Soğuyunca yiyebilirsiniz yada kışlık hazırlayabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Çarliston Biber Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Havuçlu Terbiyeli Çorba
Terbiyeli Tavuk Sulu Un Çorbası
Rulo Pasta
Hazırından Güzel Süt Dilimi
Yoğurtlu Peynirli Dip Ve Marine Çeri Domatesler
Yulaflı Tost
Hdabla | © 2025 |