Çanak Tepside Nefis Belen Tava

Çanak Tepside Nefis Belen Tava Tanımı İçin Malzemeler

  • 350 gram kuzu eti
  • 2 adet büyük domates
  • 4 adet yeşil biber
  • 2 adet patates (isterseniz)
  • 5 diş sarımsak
  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı tuz

Çanak Tepside Nefis Belen Tava Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Orta uzunluk çanak tepsiye kuzu etini yayalım.
  2. Üzerine sırası ile doğranmış biberleri,sarımsağı,dilimlenmiş domatesleri dizelim,ikiye bölünen patatesleri ekledim.
  3. Bir bardak sıcak su ile salçasını ,kekik ve tuz ,yağı ekleyip çırparak ,yemeğimizin üzerine gezdirerek dökelim.
  4. Fırın kağıdını ıslatıp sıkalım ,tepsinin üzerine kapatıp 200 derecede evvelce ısınmış fırında 35 dakika üzeri kapalı,20 dakika da üzeri açık pişirelim.

Lokum üzere olmuş belen tava mızı sıcak olarak servis edebiliriz.

Deneyecek arkadaşlara şimdiden afiyet olsun.

Not;dana eti ile yaparsanız ,az su ile haşlayarak devam edersiniz.

Çanak Tepside Nefis Belen Tava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yulaf Tost
Yaprak Sarma
Terbiyeli Sebze Çorbası
Kabak Mücver
Çay-Kahve Yanı Atıştırmalıklar
Kumlu Kek
Hdabla | © 2025 |