Çanak Enginar Dolması

Çanak Enginar Dolması Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 adet çanak enginar
  • 18-20 adet asma yaprağı
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 adet soğan
  • 3 adet taze soğan (sadece yeşil sapı)
  • Çeyrek demet dereotu
  • 3-4 kısım taze nane (sadece yaprakları)
  • 1 fincan kuş üzümü
  • 1 çay bardağı zeytinyağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Çay kaşığı ucu ile tarçın
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
  • Tuz

Çanak Enginar Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak küp formunda doğranmış soğanları 5 dk kavurun.
  2. Üzerine yıkanmış pirinçleri ek edip 2-3 dk daha kavurun ve soğumaya bırakın.
  3. Ardından tüm yeşillikleri, baharatları ve kuş üzümünü ek edip karıştırın.
  4. Ardından 2 tane yaprağı uç ucuna alıp ortasına limonla ovduğunuz enginarı yerleştirip üzerine pirinçini ekleyin tüm uçlarını pirinçi kapatacak biçimde sırayla bir ortaya toplayın.
  5. Son yaprakla üstünü kapatıp tavaya dizin.
  6. Üzerine limon ve zeytinyağını ekleyip son olarak enginarların yarısına gelecek kadar kaynar su ekleyip 30-35 dk kısık ateşte pişirin.
  7. Lokum üzere ağızda dağılan nefis enginarlarınız hazır deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 💐.

Çanak Enginar Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tam Buğdaylı Un Kurabiyesi
Yeşil Rüya
Susam Rüyası
Lokma Kadayıf
Muzlu Köstebek Pasta
Elmalı Turşu
Hdabla | © 2025 |