Çağla Aşı (Yoğurtu)
Çağla Aşı (Yoğurtu) Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram çağla
- 100 gram kuşbaşı et
- 2 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı nohut
- 1 adet yumurta
- Yağ
- Nane
Çağla Aşı (Yoğurtu) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kuşbaşı etle nohutu tencereye alıp üzerine su ve tuz ekleyip kaynamaya bırakalım.
- Yıkadığımız çağlaları ortadan ikiye bölüp içindeki çekirdekleri çıkaralım ayıkladığımız çatlaktı tencereye alıp üzerine su ekleyelim be ocağa alalım pişmeye bırakalım ( patates haşlıyormuş üzere düşünün tırnağınız geçiyorsa pişmiş demektir.
- Pişen çağlayı süzüp içne soğuk su ekleyip 10 dakika suda bekletelim (ekşisini almak için)
- Et ve nohut üzerine çağlayı ekleyim yoğurt ve yumurtayı karıştırıp tencere kaynatarak pişirelim.
- Kaynayan yoğurdu et nohut ve çağlaya ekleyip karıştıralım kaynayan yemeğin altını kapatıp üzerine sıvı yağ be naneyi kavurup üzerine dökelim. Afiyet olsun.
Çağla Aşı (Yoğurtu) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














