Çağla Aşı (Yoğurtu)

Çağla Aşı (Yoğurtu) Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram çağla
  • 100 gram kuşbaşı et
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı nohut
  • 1 adet yumurta
  • Yağ
  • Nane

Çağla Aşı (Yoğurtu) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kuşbaşı etle nohutu tencereye alıp üzerine su ve tuz ekleyip kaynamaya bırakalım.
  2. Yıkadığımız çağlaları ortadan ikiye bölüp içindeki çekirdekleri çıkaralım ayıkladığımız çatlaktı tencereye alıp üzerine su ekleyelim be ocağa alalım pişmeye bırakalım ( patates haşlıyormuş üzere düşünün tırnağınız geçiyorsa pişmiş demektir.
  3. Pişen çağlayı süzüp içne soğuk su ekleyip 10 dakika suda bekletelim (ekşisini almak için)
  4. Et ve nohut üzerine çağlayı ekleyim yoğurt ve yumurtayı karıştırıp tencere kaynatarak pişirelim.
  5. Kaynayan yoğurdu et nohut ve çağlaya ekleyip karıştıralım kaynayan yemeğin altını kapatıp üzerine sıvı yağ be naneyi kavurup üzerine dökelim. Afiyet olsun.

Çağla Aşı (Yoğurtu) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kırılmayan Çatlamayan Saray Lokması Tarifi
İki Renkli Poğaça
Kıyma Şöleni
Krep Tarifi
Fırında Palamut
Körili Zencefilli Tavuk
Hdabla | © 2025 |