Cafe De Karamel Şeftali

Cafe De Karamel Şeftali Tanımı İçin Malzemeler

Pastamızın keki için ;

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı un

Kreması için ;

  • 2 paket sade pasta kreması
  • 2 buçuk su bardağı süt

Arası için ;

  • 2 adet şeftali
  • 2 adet muz
  • 1 su bardağı damla çikolata
  • Karamel sos

Üzeri için;

  • Pul çikolata
  • Karamel sos
  • Vanilya sos

Cafe De Karamel Şeftali Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle yumurta ve şekeri bir hoş çarpıyoruz.
  2. Un kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip çırpıyoruz.
  3. Yağlı kağıt serdiğimiz borcama hamurumuzu döküp 180 derece fırında pişiriyoruz çok kızarmamasına dikkat edelim.
  4. Kekimiz pişerken 2 buçuk su bardağı sütü çırpma kabına alıp üzerine 2 paket pasta kremasını döküp köpük köpük kıvam alana kadar çırpıyoruz.
  5. Kremamızın yarısından az ölçüde kenara üst süslemesi için ayırıyoruz. Daha sonra şeftali ve muzları doğruyoruz.
  6. Kekimiz pişip soğuduktan sonra dikdörtgen halde ikiye kesiyoruz.
  7. İlk hamurumuza hazırladığımız krema ve meyveleri damla çikolatayı sürüyoruz ve üzerine başka keki kapatıp istediğimiz boyutta kesiyoruz.
  8. Üzerine ayırmış olduğumuz kremadan istediğimiz biçimi vererek sıkıyoruz pul çikolatayı da üstüne koyuyoruz.
  9. Ardından hazır aldığımız karamel sos ve vanilya sostan gezdiriyoruz ve servise hazır afiyet olsun 😊.

Cafe De Karamel Şeftali Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Elmalı Sütlaç
Pratik Patates Salatası
Bayatlamayan Yumuşak Poğaça
Kremalı Mantarlı Soslu Köfte
Cevizli Lokum
Porsiyonluk Bisküvili Pasta
Hdabla | © 2025 |