Cafe De Karamel Şeftali
Cafe De Karamel Şeftali Tanımı İçin Malzemeler
Pastamızın keki için ;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı un
Kreması için ;
- 2 paket sade pasta kreması
- 2 buçuk su bardağı süt
Arası için ;
- 2 adet şeftali
- 2 adet muz
- 1 su bardağı damla çikolata
- Karamel sos
Üzeri için;
- Pul çikolata
- Karamel sos
- Vanilya sos
Cafe De Karamel Şeftali Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yumurta ve şekeri bir hoş çarpıyoruz.
- Un kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip çırpıyoruz.
- Yağlı kağıt serdiğimiz borcama hamurumuzu döküp 180 derece fırında pişiriyoruz çok kızarmamasına dikkat edelim.
- Kekimiz pişerken 2 buçuk su bardağı sütü çırpma kabına alıp üzerine 2 paket pasta kremasını döküp köpük köpük kıvam alana kadar çırpıyoruz.
- Kremamızın yarısından az ölçüde kenara üst süslemesi için ayırıyoruz. Daha sonra şeftali ve muzları doğruyoruz.
- Kekimiz pişip soğuduktan sonra dikdörtgen halde ikiye kesiyoruz.
- İlk hamurumuza hazırladığımız krema ve meyveleri damla çikolatayı sürüyoruz ve üzerine başka keki kapatıp istediğimiz boyutta kesiyoruz.
- Üzerine ayırmış olduğumuz kremadan istediğimiz biçimi vererek sıkıyoruz pul çikolatayı da üstüne koyuyoruz.
- Ardından hazır aldığımız karamel sos ve vanilya sostan gezdiriyoruz ve servise hazır afiyet olsun 😊.
Cafe De Karamel Şeftali Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













