Buzluktan Tavuk Döner

Buzluktan Tavuk Döner Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg tavuk göğsü ve kemiksiz but karışımı
  • 1 rendelenmiş soğanın suyu
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 dolu tatlı kaşığı domates biber salçası karışımı
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tavuk baharatı ( isteğe bağlı)

Buzluktan Tavuk Döner Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğan rendelenir suyu sıkılır.
  2. Üzerine öbür tüm materyaller eklenerek sos yapılır.
  3. Tavuklar biraz küçültülüp uygun bir kapta sosla buluşturulur ve 3 saat buzdolabında dinlendirilir.
  4. Stres sinemada yuvarlak rulo hali verilerek buzluğa kaldırılır.
  5. Buzluktan çıkarılıp 15 dk bekletilmiş döner ince ince kesilir pişirilir afiyet olsun.

Buzluktan Tavuk Döner Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çok Lezzetli Makarna Salatası
Tavuk Baget Kızartması
Granola Tarifi
Yumuşacık Kıymalı Poğaça
Krema Soslu Brokolili Makarna
Çıtır El Açması Börek
Hdabla | © 2025 |