Buzluktan Tavuk Döner

Buzluktan Tavuk Döner Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg tavuk göğsü ve kemiksiz but karışımı
- 1 rendelenmiş soğanın suyu
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 dolu tatlı kaşığı domates biber salçası karışımı
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tavuk baharatı ( isteğe bağlı)
Buzluktan Tavuk Döner Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğan rendelenir suyu sıkılır.
- Üzerine öbür tüm materyaller eklenerek sos yapılır.
- Tavuklar biraz küçültülüp uygun bir kapta sosla buluşturulur ve 3 saat buzdolabında dinlendirilir.
- Stres sinemada yuvarlak rulo hali verilerek buzluğa kaldırılır.
- Buzluktan çıkarılıp 15 dk bekletilmiş döner ince ince kesilir pişirilir afiyet olsun.
Buzluktan Tavuk Döner Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


