Buzluktan Patatesli Börek

Buzluktan Patatesli Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 5 adet yufka
İç harcı:
- 6-7 adet küçük patates
- 1 adet soğan
- 1 adet havuç
- Kekik
- Nane
- Tuz
- Kırmızı biber
- Kimyon
İçine sosu:
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı sirke
Üstüne sosu:
- 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
Buzluktan Patatesli Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- İç harcımızı hazırlamak için evvel patateslerimizi soyup haşlamaya bırakıyoruz.
- Daha sonra soğanı yemeklik doğruyoruz. Ve soğanı kavurmaya başlıyoruz.
- Haşlanan patatesleri de ezip kavrulan soğana ekliyoruz.
- Rendelenen havuçları da ekliyoruz.
- Kavurmaya devam ediyoruz.
- Baharatlarını ve tuzunu atıp biraz soğumaya bırakıyoruz.
- Bu sırada yufkamızı ortadan ikiye kesiyoruz.
- Sonrasında üçgen olacak halde kesiyoruz.
- Her yufkaya iç sosundan sürüp patatesli harcımızı ekliyoruz ve gül böreği olacak formda sarıyoruz.
- Hemen akabinde fırın tepsisine dizip üstüne sosumuzu sürüp evvelce ısıtılmış 180 derecelik fırında 35 dakika pişiriyoruz.
Afiyet olsun:).
Ufak ayrıntı: ben bu biçimde yapıp daima buzluğa atıyorum. Diğer sevdiğiniz biçimde de yaptığınız da şahane olacaktır:).
Buzluktan Patatesli Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


