Buzluktan Patatesli Börek

Buzluktan Patatesli Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 adet yufka

İç harcı:

  • 6-7 adet küçük patates
  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • Kekik
  • Nane
  • Tuz
  • Kırmızı biber
  • Kimyon

İçine sosu:

  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı sirke

Üstüne sosu:

  • 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı

Buzluktan Patatesli Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İç harcımızı hazırlamak için evvel patateslerimizi soyup haşlamaya bırakıyoruz.
  2. Daha sonra soğanı yemeklik doğruyoruz. Ve soğanı kavurmaya başlıyoruz.
  3. Haşlanan patatesleri de ezip kavrulan soğana ekliyoruz.
  4. Rendelenen havuçları da ekliyoruz.
  5. Kavurmaya devam ediyoruz.
  6. Baharatlarını ve tuzunu atıp biraz soğumaya bırakıyoruz.
  7. Bu sırada yufkamızı ortadan ikiye kesiyoruz.
  8. Sonrasında üçgen olacak halde kesiyoruz.
  9. Her yufkaya iç sosundan sürüp patatesli harcımızı ekliyoruz ve gül böreği olacak formda sarıyoruz.
  10. Hemen akabinde fırın tepsisine dizip üstüne sosumuzu sürüp evvelce ısıtılmış 180 derecelik fırında 35 dakika pişiriyoruz.

Afiyet olsun:).

Ufak ayrıntı: ben bu biçimde yapıp daima buzluğa atıyorum. Diğer sevdiğiniz biçimde de yaptığınız da şahane olacaktır:).

Buzluktan Patatesli Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sütlü Çiğ Börek
Pizza
Nohutlu Siyez Bulguru Pilavı Efsane Lezzet
Muhallebili Çikolata Soslu Tart Kek
Vişneli Browni Kek (Hazıra Bin Basar)
Kuru Cacık
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet