Buzlukta Haşlama Nohut

Buzlukta Haşlama Nohut Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram nohut
  • Su

Buzlukta Haşlama Nohut Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 8-12 saat öncesinden ıslayıp beklettiğimiz nohutlarımızı suyunu süzüp düdüklü tencereye koyuyoruz.
  2. Yeterli ölçü su ekleyip 20- 25 dk haşlamaya bırakıyoruz bu müddet nohutun cinsine nazaran değişiklik gösterebilir.
  3. Eğer öncesinde nohutu ıslatmadıysanız düdüklü de pişirme mühleti 40 -45 dakikayı bulacaktır.
  4. Haşlanan nohutlar soğuduktan sonra plastik yahut karton bardaklara doldurup üzerini streçleyip dondurucuya koyabilirsiniz.
  5. Ağız kısmının hava almamasına dikkat edin ki dondurucu kokusu sinmesin.Kolay gelsin :).

Buzlukta Haşlama Nohut Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kumlu Pasta
Ganajlı Tatlı
Patlıcanlı Börek
Tek Kişilik Sütlü Biber Kavurması
Sodalı Peynirli Dereotlu Poğaça (Garantili Tarif )
Arpa Şehriyeli Tavuk Yemeği Tarifi
Hdabla | © 2025 |