Buzluk Poğaçası
Buzluk Poğaçası Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta akı ( sarısı üzerine )
- 1.5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kuru maya
- 4.5-5 su bardağı un
Üzeri için;
- Susam
- Ayırmış olduğumuz yumurta sarısı
Buzluk Poğaçası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamuru geniş bir kaba alıyoruz un hariç bütün materyalleri ekleyerek karıştırıyoruz .
- 4 su bardağından sonra unu denetimli bir biçimde ekleyin, çok katı bir hamur olmayacak yumuşak bir hamur elde edeceksiniz.
- Yaklaşık 1 saat mayalandırıyoruz hamur dinlendikten sonra.
- Bezelere ayırıp hamuru yuvarlayıp tepsiye diziyoruz, yaklaşık 20 dakika kadar da tepsi mayası yapıyoruz .
- Üzerine yumurta sarısını yaymadan yalnızca üst kısmına sürüp susamla birlikte 180° fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
- Pişirdikten sonra buzlukta koruma edebilirsiniz.
Buzluk Poğaçası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











