Buzluk Pide

Buzluk Pide Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 5 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı süt
- Aldığı kadar su
- Toparlamak için sıvı yağ
İç materyali için;
- Yarım kilo et
- Kapya biber
- Çarliston biber (ben buzluğa atmıştım)
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- İsteğe bağlı baharat
- 2 diş sarımsak
- 2 adet soğan
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için;
- Margarin
Buzluk Pide Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle hamurumuzu yoğurup dinlenmeye bırakıyoruz.
- Daha sonra iç gereci için ben et kullandım robottan geçirdim siz isterseniz kıyma da kullanabilirsiniz ,etimi robottan geçirip derin bi kaba alıyoruz .
- Daha sonra soğan, kapya biber, çarliston biber,sarımsak ve maydanozumuzu da robottan geçirip kıymamıza ekliyoruz.
- Daha sonra salçamızı ve baharatlarımızı da ekleyip yeterlice yoğuruyoruz .
- Hamurumuzu oklava yardımıyla hafif açıyoruz çok ince olmayacak biçimde açıp, iç malzememizden ekleyip uygunca her yere gelecek formda yayıp kenarlarını kapatıp tepsiye yerleştiriyoruz.
- Önce tepsiyle buzluğa atıyoruz ,doğduktan sonra çıkartıp poşetlerimize koyuyoruz ,pişirmek için buzdolabından çıkartıp fırın tepsisine dizin .
- Daha sonra biraz sıvı yağla yağlayıp 180 derece fırına atıyoruz.
- Piştikten sonra üzerine margarin sürüp servis haline getiriyoruz şimdiden afiyet olsun ☺️.
Buzluk Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



