Buzluk Mantısı

Buzluk Mantısı Tanımı İçin Malzemeler

Hamur için;

  • 4 su bardağı un
  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İç harcı için;

  • 300-350 gram kıyma
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 orta uzunluk soğan
  • Karabiber
  • Toz biber
  • Pul biber
  • Tuz

Buzluk Mantısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle hamuru geniş bir kapta yoğurmaya başlıyoruz, yoğurduktan sonra yarım saat kadar dinlendiriyoruz üstü kapalı bir biçimde .
  2. Hamur dinlenirken iç harcımızı hazırlıyoruz, soğanla kıymayı içiyoruz ,daha sonra maydanoz ekleyip tekrar yoğuruyoruz.
  3. En son bütün baharatları ekleyip tekrar yoğuruyoruz.
  4. Dinlendikten sonra küçük küçük bezelere ayırıyoruz ,küçük bezelerimizden açmaya başlıyoruz ,diğer bezelerin üstünü hafif nemli bir bezle kapatıyoruz .
  5. Hamuru açtıktan sonra kesiyoruz (görselde belirttiğim gibi) hamurun boyutuna nazaran iç harcından koyup bükmeye başlıyoruz büktüğümüz mantıları un serpili bir tepsiye yerleştiriyoruz ve donması için buzluğa koyuyoruz.
  6. Her bezemizi bu halde yapıyoruz mantılar biraz donduktan sonra isterseniz pişirebilirsiniz isterseniz poşetleyip kaldırabilirsin deneyen herkese afiyet olsun.

Buzluk Mantısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bebekler İçin Havuç Çorbası
Domatesli Havuçlu Yıldız Şehriye Pilavı
Mis Gibi Kokan Yumuşacık Poğaça Tarifi
Evde Bebek Bisküvisi (6 + Ay)
Dubai Cheesecake
Bayat Simitle Kahvaltılık
Hdabla | © 2025 |