Buzluk Mantısı
Buzluk Mantısı Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için;
- 4 su bardağı un
- 2 adet yumurta
- 2 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için;
- 300-350 gram kıyma
- 1 tutam maydanoz
- 1 orta uzunluk soğan
- Karabiber
- Toz biber
- Pul biber
- Tuz
Buzluk Mantısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle hamuru geniş bir kapta yoğurmaya başlıyoruz, yoğurduktan sonra yarım saat kadar dinlendiriyoruz üstü kapalı bir biçimde .
- Hamur dinlenirken iç harcımızı hazırlıyoruz, soğanla kıymayı içiyoruz ,daha sonra maydanoz ekleyip tekrar yoğuruyoruz.
- En son bütün baharatları ekleyip tekrar yoğuruyoruz.
- Dinlendikten sonra küçük küçük bezelere ayırıyoruz ,küçük bezelerimizden açmaya başlıyoruz ,diğer bezelerin üstünü hafif nemli bir bezle kapatıyoruz .
- Hamuru açtıktan sonra kesiyoruz (görselde belirttiğim gibi) hamurun boyutuna nazaran iç harcından koyup bükmeye başlıyoruz büktüğümüz mantıları un serpili bir tepsiye yerleştiriyoruz ve donması için buzluğa koyuyoruz.
- Her bezemizi bu halde yapıyoruz mantılar biraz donduktan sonra isterseniz pişirebilirsiniz isterseniz poşetleyip kaldırabilirsin deneyen herkese afiyet olsun.
Buzluk Mantısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












