Buzluk Kurabiyesi

Buzluk Kurabiyesi Tanımı İçin Malzemeler
- 150 gram oda ısısında yumuşamış tereyağı
- 1 su bardağından 2 parmak eksik pudra şeker
- 2 yemek kaşığı su
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 paket vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un (yaklaşık 2-2,5 su bardağı)
- 1 su bardağı iri doğranmış ceviz
- Damla çikolata
Buzluk Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tereyağı, su, tarçın, pudra şekeri ve yumurtayı yoğurma kabına alıp karıştırın.
- Ardından unu kabartma tuzunu ve vanilyayı ekleyip yoğuralım.
- Son olarak ceviz ve damla çikolata ekleyip çikolatayı eritmeden parmak ucunuzla karıştırın.
- Tezgahın üzerine serdiğiniz streçfilme hazırladığınız kurabiyeyi alıp yuvarlayın silindir hali verdiğiniz kurabiyenin iki ucunu kapatıp buzlukta donmasını bekleyin .
- Dilediğiniz vakit çıkartıp bir parmak kalınlığında kesip evvelden ısıtılmış 180°c de 15 dk pişirin.
- Ben tıpkı ölçüde bir hamur daha yoğurdum içi içine üzüm ve fındık kattım dışını kakao ile kapladım hoş ve farklı bir tat oldu 🌸.
Buzluk Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









