Buzluk Köfte ( Pratik- Kurtarıcı)

Buzluk Köfte ( Pratik- Kurtarıcı) Tanımı İçin Malzemeler
- 750-800 gram dana kıyma
- 2 adet yumurta
- 2 orta uzunluk soğan
- 2 çay bardağı galeta unu
- Zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı pul-toz biber
- Kimyon
Buzluk Köfte ( Pratik- Kurtarıcı) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Canımmlar basitçe karıştırabileceğimiz büyük bir kaba; kıymamızı, rendelediğimiz yahut küçük küçük doğradığımız soğanlarımızı, galeta unumuzunu, yumurtalarımızı, tuz ve baharatlarımızı (kısacası tüm malzemeleri🤭) alıyoruzz.
- Ben köfte de o kıyma kokusunu hiç sevmediğim için baharat kullanıyorum. Siz damak zevkinize nazaran dilediğiniz üzere ayarlayabilirsiniz.
- Baharat olarak karabiber, kimyon ve kırmızı toz- pul biber kullandım.
- Baharatlarımızı da karışımımızla buluşturduktan sonra üzerine azıcık zeytinyağı gezdiriyorum. Etiniz yağlı ise siz eklemeyin. (ben çoook çoook az da dereotu ekledim ancak tadını herkes sevmeyebilir bu obsiyonel ) haydi bakalım en kıymetli adım güzelce yoğuruyoruz….
- Yoğurduk bitti mi??? artık buzdolabına yaklaşık 20-30 dk dinlenmeye yolluyoruz😴😴.
- Süremiz doldu… tekrar son kere birkaç fırt yoğurduktan sonra artık köftik haline getiriyoruz.
- Ben farklılık olsun diye yarısında çöp şiş kullandım. Fırında patatesle yaptığımda üzerine kaşar peynir rendeliyorum mükk oluyor 🤌🏻👌🏻
- 10 adet çöp şiş, 14 adet de olağan yuvarlak köftik çıktı. Artık köftelerimizi buzluk için kaplarımıza yerleştirelim. Ortalarına yağlı kağıt kullanalım ki yapışmasınlar.
- Zor adım bitti arkadaşlar🫨 artık buzlukta hazır bir pratik menümüz var… 1) airfryer- salçalı sos ile… 2) fırında patates ve sebzeler ile birlikte… 3) ya da yağda kızartabilirsiniz 🥳.
Buzluk Köfte ( Pratik- Kurtarıcı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


