Buzluk Köfte ( Pratik- Kurtarıcı)

Buzluk Köfte ( Pratik- Kurtarıcı) Tanımı İçin Malzemeler

  • 750-800 gram dana kıyma
  • 2 adet yumurta
  • 2 orta uzunluk soğan
  • 2 çay bardağı galeta unu
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul-toz biber
  • Kimyon

Buzluk Köfte ( Pratik- Kurtarıcı) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Canımmlar basitçe karıştırabileceğimiz büyük bir kaba; kıymamızı, rendelediğimiz yahut küçük küçük doğradığımız soğanlarımızı, galeta unumuzunu, yumurtalarımızı, tuz ve baharatlarımızı (kısacası tüm malzemeleri🤭) alıyoruzz.
  2. Ben köfte de o kıyma kokusunu hiç sevmediğim için baharat kullanıyorum. Siz damak zevkinize nazaran dilediğiniz üzere ayarlayabilirsiniz.
  3. Baharat olarak karabiber, kimyon ve kırmızı toz- pul biber kullandım.
  4. Baharatlarımızı da karışımımızla buluşturduktan sonra üzerine azıcık zeytinyağı gezdiriyorum. Etiniz yağlı ise siz eklemeyin. (ben çoook çoook az da dereotu ekledim ancak tadını herkes sevmeyebilir bu obsiyonel ) haydi bakalım en kıymetli adım güzelce yoğuruyoruz….
  5. Yoğurduk bitti mi??? artık buzdolabına yaklaşık 20-30 dk dinlenmeye yolluyoruz😴😴.
  6. Süremiz doldu… tekrar son kere birkaç fırt yoğurduktan sonra artık köftik haline getiriyoruz.
  7. Ben farklılık olsun diye yarısında çöp şiş kullandım. Fırında patatesle yaptığımda üzerine kaşar peynir rendeliyorum mükk oluyor 🤌🏻👌🏻
  8. 10 adet çöp şiş, 14 adet de olağan yuvarlak köftik çıktı. Artık köftelerimizi buzluk için kaplarımıza yerleştirelim. Ortalarına yağlı kağıt kullanalım ki yapışmasınlar.
  9. Zor adım bitti arkadaşlar🫨 artık buzlukta hazır bir pratik menümüz var… 1) airfryer- salçalı sos ile… 2) fırında patates ve sebzeler ile birlikte… 3) ya da yağda kızartabilirsiniz 🥳.

Buzluk Köfte ( Pratik- Kurtarıcı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mantarlı Atom
Kabak Meze
Çörek Otlu Kurabiye
Peynir Dolgulu Jalepeno Biber Turşusu (Videolu)
Her Şekle Girebilen Kurabiye
Eskişehir Bamya Çorbası
Hdabla | © 2025 |