Buzluk İçin Pratik Mantı
Buzluk İçin Pratik Mantı Tanımı İçin Malzemeler
- 7 su bardağı un
- 2 yumurta
- 2 buçuk bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için;
- 500 gram orta yağlı kıyma
- 2 baş kuru soğan
- 10 kısım maydanoz
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Buzluk İçin Pratik Mantı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabımıza unu koyup üzerine yumurtasını kıralım su tuz koyup orta sertlikte bir hamur yapalım. Bir saat kadar dinlendirelim.
- Bu ortada iç harcını hazırlayalım soğanları rendeleyelim suyunu düzgünce sıkalım maydanozları çok ince doğrayalım ,maydanoz soğan ve baharatlarını salçalarını koyup harcımızı uygunca karıştıralım.
- Bütün halinde dinlenen hamuru 12 eşit bezeye bölelim orta büyüklükte bir mandalina kadar.
- Bezeleri avuç içi büyüklüğünde ortaların da unlayarak hepsini açalım bezeleri bitirdikten sonra açmaya başlayalım. Çokça unlayarak yufkalarımızı açalım dinlenmiş olduğu için çok kolay açılacaktır 2 bezeyi üst üste de açabiliriz.
- Kalıbımızın büyüklüğünde iki yufkayı açtıktan sonra yufkaların kalıba yapışmaması için kalıbı boşken unlayalım üzerine 1 yufkayı koyalım hafif elimizle bastıralım oyukların içine kıymalarını koyalım.
- Yufkanın hepsini tıpkı biçimde kıymaları eşit büyüklükte koyup bitirdikten sonra üzerine ikinci yufkayı koyalım.
- Yufkanın üzerini hafif unlayalım, merdane ile kuvvetlice her tarafına bastırarak açıyor üzere gezdirelim.
- Açma sürecimiz bittikten sonra kalıbı aksi çevirip tezgaha vurup mantıları çıkaralım.
- Fırın tepsisinin altına yağlı kağıt serip açtığımız mantıları tepsinin üzerine koyalım 2 ci yapacağımız yufkaları da birebir biçimde yapıp fırın tepsisine koyalım bir fırın tepsisinde 4 tane yufkadan oluşan mantının ölçüsü tam geliyor.
- Fırını 200 dereceye ayarlayalım mantılarımızı fırına koyup 15 dakika kadar üzerleri hafif pembeleşince içinden çıkaralım, bütün bezelerimizi bu halde yapıp bitirelim.
- Buzluğa koyacaksak soğuduktan sonra saklama kaplarına kolarına yahut buzdolabı poşetlerine koyup kaldıralım.
- Mantımızın pişirmesi de birebir öteki yaş mantı üzere kaynayan sıcak suya istediğimiz ölçüde mantıyı koyup 5 dakika dakika kadar haşlayıp sudan çıkarıp üzerine sarımsaklı yoğurt tereyağı koyup servis yapalım.
- Buzluktan çıkardığımız mantıyı çözdürmemize gerek yok buzunu çözdürmeden kaynayan suya direk atıp pişirelim yoğurtlayıp tereyağlı servis yapalım.
- Fırınladığımız bu mantımızla başka mantımız ın pişirme müddetinde ve pişirme biçiminde bir değişiklik yok bu mantımız da kokulu ve hoş oluyor afiyet sıhhat olsun.
Buzluk İçin Pratik Mantı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














