Buzluk İçin Köfte

Buzluk İçin Köfte Tanımı İçin Malzemeler
Sulu köfte (misket köfte);
- 700 gram kıyma
- 1 su bardağı köftelik bulgur
- 1 er çay kaşığı kimyon
- Karabiber
- Pulbiber
- 1 yemek kaşığı kuru reyhan
- Tuz
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı un
- 2 adet orta uzunluk soğan
- Yarım su bardağı su
Kuru köfte;
- 1 kilo kıyma
- 2- 3 adet orta uzunluk soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 paket köfte baharatı
- Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı galeta unu
Buzluk İçin Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce sulu köfte için gereçleri karıştırma kabına alıp 10 dakika boyunca yoğurun .
- Misket büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarlayın tepsıde dondurup poşetleyin.
- Daha sonra kuru köfte için de bütün gereçleri yoğurma kabına alıp yoğurmaya başlayın.
- 10 -12 dakika kadar yoğurun .
- 1 saat kadar buzdolabında dinlendirin, biçim verip buzluğa kaldırın.
Buzluk İçin Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


