Buzluk Böreği Tarifi

Buzluk Böreği Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yufka
  • 7 adet orta uzunluk patates
  • 1 kase rendelenmiş beyaz peynir
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tutam maydanoz (ince doğranmış)
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Buzluk Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patatesleri haşlayın. Ilındıktan sonra kabuklarını soyup rendeleyin.
  2. Üzerine rendelenmiş beyaz peynir, süt, sıvı yağ, doğranmış maydanoz, tuz ve karabiberi ekleyin.Güzelce karıştırın.
  3. İlk yufkayı geniş bir tabana serin.
  4. Hazırladığınız harçtan alıp yufkanın her yerine eşit biçimde yayın.
  5. Üzerine ikinci yufkayı serin ve yeniden harçtan yayın.
  6. Tüm yufkalar bitene kadar bu süreci tekrarlayın.
  7. Yufkanın iki kenarından içe yanlışsız rulo formunda sarın.
  8. Ortadan bıçakla ikiye kesin.
  9. Uzunlamasına tekrar ortadan kesin. (toplamda 4 uzun kesim olacak. ) b
  10. Geniş bir tabağın içine buzluk poşeti serin.
  11. Hazırladığınız ruloları yerleştirin ve üzerini poşetle kapatın.
  12. Dondurucuya kaldırın.
  13. Pişirme: börekleri pişireceğiniz vakit dondurucudan çıkarın ve 5 dakika kadar bekletin.
  14. 2’şer santim kalınlığında dilimleyin.
  15. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
  16. Üzerlerine yumurta sarısı ve sıvı yağ karışımını sürün.
  17. Önceden ısıtılmış 180°c fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

Buzluk Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Havuç Tarator
Yoğurtlu Patates Salatası
Soslu Yumurta (Kahvaltıların Vazgeçilmezi Olmaya Geldi)
Soslu Tavuk Pirzola (Kişi Başı 1 adet)
Fırında Sağlıklı Sebze
Elmalı Turta
Hdabla | © 2025 |