Buzluk Böreği Tarifi
Buzluk Böreği Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yufka
- 7 adet orta uzunluk patates
- 1 kase rendelenmiş beyaz peynir
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tutam maydanoz (ince doğranmış)
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için:
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Buzluk Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patatesleri haşlayın. Ilındıktan sonra kabuklarını soyup rendeleyin.
- Üzerine rendelenmiş beyaz peynir, süt, sıvı yağ, doğranmış maydanoz, tuz ve karabiberi ekleyin.Güzelce karıştırın.
- İlk yufkayı geniş bir tabana serin.
- Hazırladığınız harçtan alıp yufkanın her yerine eşit biçimde yayın.
- Üzerine ikinci yufkayı serin ve yeniden harçtan yayın.
- Tüm yufkalar bitene kadar bu süreci tekrarlayın.
- Yufkanın iki kenarından içe yanlışsız rulo formunda sarın.
- Ortadan bıçakla ikiye kesin.
- Uzunlamasına tekrar ortadan kesin. (toplamda 4 uzun kesim olacak. ) b
- Geniş bir tabağın içine buzluk poşeti serin.
- Hazırladığınız ruloları yerleştirin ve üzerini poşetle kapatın.
- Dondurucuya kaldırın.
- Pişirme: börekleri pişireceğiniz vakit dondurucudan çıkarın ve 5 dakika kadar bekletin.
- 2’şer santim kalınlığında dilimleyin.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
- Üzerlerine yumurta sarısı ve sıvı yağ karışımını sürün.
- Önceden ısıtılmış 180°c fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Buzluk Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















