Buzluk Böreği

Buzluk Böreği Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 adet yufka
  • 125 gram tereyağ yada margarin
  • 1.5 çay bardağı süt

İçi için:

  • 1 kase beyaz peynir
  • 1 kase kaşar peynir

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı yoğurt ve susam
  • İsteğe bağlı yalnızca erimiş tereyağıda sürebilirsiniz

Buzluk Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İki adet yufkayı tezgaha serelim ve şeritler halinde keselim.
  2. Sosu için; tereyağını eritelim ve ılık süt de ekleyip karıştıralım. Yağın donmaması için sütün ılık olmazı lazım.
  3. Kestiğimiz çift yufkadan oluşan şeritlerin üzerine sostan fırçayla sürelim.
  4. Uç kısmına beyaz peynir ve kaşar peynirli harçtan koyup muska formunda saralım.
  5. Hazırladığımız muska halindeki böreklerimizi süzgeç içerisine koyarak suyun altına tutalım hepsi güzelce ıslansın. Süzülmeye bırakalım.
  6. Süzülen börekleri bir tepsiye dizelim.
  7. Arasına yağlı kağıt yapalım yapışmamaları için istediğiniz kadar buzlukta bekleyebilir.
  8. Pişirileceği vakit dolaptan çıkarılıp buzlu haldeyken üzerine yumurta sarısı ya da eritilmiş tereyağı sürülüp evvelce ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40 dk pişirelim.

Buzluk Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kakaolu Cevizli Enfes Kek
El Açması Börek
Anneler Günü Kurabiyesi
Pizza Tadında Krep
Domates Soslu Karidesli Makarna
Kış Keki Havuçlu Zencefilli (Videolu)
Hdabla | © 2025 |