Buzluk Böreği

Buzluk Böreği Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 adet hazır yufka

Sos için;

  • 100 gram tereyağı
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı soda
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı sirke

İçi için;

  • 4 adet patates
  • 1 adet soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • İsteye bağlı tuz

Buzluk Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle patatesleri küp küp doğruyoruz. Ocakta haşlamaya bırakıyoruz.
  2. Soğanları başka tavada kavuruyoruz.
  3. Kavurduktan sonra salçayı da 3 dk kadar kavuruyoruz.
  4. Bütün gereçler piştikten sonra maydanoz ve baharatları karıştırıp hazırlıyoruz.
  5. Sos materyallerini bir kapta karıştırıyoruz.
  6. Her iki yufkayı yağladıktan sonra artı halinde kesiyoruz ,kalan bölmeleride 3 er kesiyoruz ve 12 adet elde ediyoruz .
  7. İç harcını koyup sarıyoruz.
  8. 6 adet yufkayıda yaptıktan sonra ister pişirin ister buzluğa atıp çıkarınca buzlu bir biçimde fırına atıp pişirebilirsiniz herkese afiyet olsun.

Buzluk Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Karamelize Soğanlı Yumurta (O Kadar Lezzetli Ki Tadına Doyamayacaksınız )
Balkabaklı Çikolatalı Çörekler
Çikolatalı Ve Fıstıklı Kurabiye
Poğaça Yapımı
Çikolatalı Cupcake
Lokmalık Tarçınlı Kurabiye
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet