Buzluk Böreği

Buzluk Böreği Tanımı İçin Malzemeler
- 6 adet hazır yufka
Sos için;
- 100 gram tereyağı
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı soda
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı sirke
İçi için;
- 4 adet patates
- 1 adet soğan
- Yarım demet maydanoz
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı nane
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı salça
- İsteye bağlı tuz
Buzluk Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle patatesleri küp küp doğruyoruz. Ocakta haşlamaya bırakıyoruz.
- Soğanları başka tavada kavuruyoruz.
- Kavurduktan sonra salçayı da 3 dk kadar kavuruyoruz.
- Bütün gereçler piştikten sonra maydanoz ve baharatları karıştırıp hazırlıyoruz.
- Sos materyallerini bir kapta karıştırıyoruz.
- Her iki yufkayı yağladıktan sonra artı halinde kesiyoruz ,kalan bölmeleride 3 er kesiyoruz ve 12 adet elde ediyoruz .
- İç harcını koyup sarıyoruz.
- 6 adet yufkayıda yaptıktan sonra ister pişirin ister buzluğa atıp çıkarınca buzlu bir biçimde fırına atıp pişirebilirsiniz herkese afiyet olsun.
Buzluk Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



