Buzluk Böreği

Buzluk Böreği Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 adet hazır yufka

Sos için;

  • 100 gram tereyağı
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı soda
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı sirke

İçi için;

  • 4 adet patates
  • 1 adet soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • İsteye bağlı tuz

Buzluk Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle patatesleri küp küp doğruyoruz. Ocakta haşlamaya bırakıyoruz.
  2. Soğanları başka tavada kavuruyoruz.
  3. Kavurduktan sonra salçayı da 3 dk kadar kavuruyoruz.
  4. Bütün gereçler piştikten sonra maydanoz ve baharatları karıştırıp hazırlıyoruz.
  5. Sos materyallerini bir kapta karıştırıyoruz.
  6. Her iki yufkayı yağladıktan sonra artı halinde kesiyoruz ,kalan bölmeleride 3 er kesiyoruz ve 12 adet elde ediyoruz .
  7. İç harcını koyup sarıyoruz.
  8. 6 adet yufkayıda yaptıktan sonra ister pişirin ister buzluğa atıp çıkarınca buzlu bir biçimde fırına atıp pişirebilirsiniz herkese afiyet olsun.

Buzluk Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Un Yok! Yumurta yok!Blenderda Browni Tadında Kakaolu Kek
Konya Usulü Höşmerim
Bolognese Soslu Makarna
Magnolia Tarifi
Sebzeli Salata Kahvaltı Sofralarına, Gün Sofralarına, Akşam Yemeklerine
Ege Esintisi Salatası
Hdabla | © 2025 |