Buzdolabında Kalan Sebzeler İle Kızartma Tadında Sebze Yemeği
Buzdolabında Kalan Sebzeler İle Kızartma Tadında Zerzevat Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet patates
- 1 adet patlıcan
- 1 adet kapya
- 1 adet yeşil biber
- 2 adet soğan
- 2 adet domates
- 5 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı su
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- Tuz
- 1 adet küp şeker
Buzdolabında Kalan Sebzeler İle Kızartma Tadında Zerzevat Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patlıcani alacalı soyun. Ortadan ikiye kesip dilim dilim kesin.
- Biberlerin çekirdeklerini çıkarıp ortadan ikiye kesip dilimleyin.
- Soğanı da tıpkı formda soyup ortadan ikiye kesip julyen olacak biçimde doğrayın.
- Sarımsakları da birebir biçimde soyup halka halka kesin.
- Domatesleri de kabuklarını soyup ortadan ikiye kesip dilim dilim kesin.
- Daha sonra hepsini tencereye üst üste olacak biçimde ek edin.
- Üzerine su, sıvı yağ, nar ekşisi ve baharatları ekleyin.
- Daha sonra kapağını kapatıp ocağa koyun.
- İlk evvel harlı ateşte daha sonra kısık ateşte pişirin.
- Patatesi de tıpkı formda soyup ortadan ikiye kesip dilim dilim kesin.
- Patatesler piştiğinde yemeğimiz hazır demektir.
- Üzerine kıyılmış maydanoz ek edip sarımsaklı yoğurt ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun 🤤.
Buzdolabında Kalan Sebzeler İle Kızartma Tadında Zerzevat Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










