Bütün Portakal Keki

Bütün Portakal Keki Tanımı İçin Malzemeler
- ️1 adet bütün portakal
- ️3 adet yumurta
- ️1 su bardağı toz şeker
- ️1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- ️1 paket kabartma tozu
- ️1 paket vanilya
- ️2 su bardağı un
Sosu için;
- ️1 adet portakal suyu
- ️1 tatlı kaşığı pudra şekeri
Bütün Portakal Keki Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve toz şekeri köpürene kadar çırpalım.
- Portakalı güzelce yıkayıp irice keselim, çırpma kasesine ekleyip blenderdan geçirelim.
- Kalan gereçleri de ek edip tekrar çırpalım. Yağlayıp unladığımız kek kalıbına hamuru dökelim.
- Önceden ısınmış 170 derece fırında kekimizi pişmeye bırakalım.
- Kek pişerken sosu için portakal suyu ve pudra şekerini karıştırıp hazır hale getirelim.
- Pişen kekin birinci sıcağı çıkınca sosu üzerine dökelim. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun 🤗. Daha fazla tanım için instagram ve youtube nefis. Maceralarım hesaplarını takibe geçmeyi unutmayın 🥰
Bütün Portakal Keki Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








