Butternut Kabaklı Baget
Butternut Kabaklı Baget Tanımı İçin Malzemeler
- 8-9 adet tavuk baget(köfteyle de oluyor)
- 1 adet butternut kabak
- 7-8 diş sarımsak
- 2 adet kapya biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 er çay kaşığı pulbiber ,karabiber,isterseniz kimyon
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
Bagetim marinasyonu için:
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1/2 (yarım) yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı köri
- İsterseniz az zahter (dağ kekiğide koyabilirsiniz)
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
Butternut Kabaklı Baget Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sos gereçlerini güzelce karıştırıp, tavukları vaktiniz varsa 4-5 saat yoksa 15-20 dk kadar bu sosta bekletiyoruz.
- Bu sırada kabaklarımızı büyük elma dilimleri halinde doğruyoruz, patatese nazaran çok çabuk piştiği için tavukla tıpkı anda pişsin diye biraz kalın doğruyoruz.
- Yağlı kağıdın üzerine evvel kabaklar, kapya biber ve sarımsakları yağ ve baharatlarla harman edip diziyoruz, üzerine sosladığımız tavukları yerleştiriyoruz, sostan artarsa kabakların üzerine dağıtabilirsiniz.
- 200 derece fırında 45-50 dk pişiriyoruz, birinci yarım saatten sonra tavukların başka yüzünü çevirmeyi unutmayın.
- Hafif tatlımsak birebir vakitte da lokum üzere patatese misal bir tadı var, çok lifli ve çocuklar için çok besleyici, diyet yapanlar için de patatese çok hoş bir alternatif… Yapan herkese afiyetler olsun….
Butternut Kabaklı Baget Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









