Bursa’nın Meşhur Süt Helvası

Bursa’nın Meşhur Süt Helvası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker (200 ml bardak ölçüsü)
- Yarım paket margarin yahut 125 gram tereyağı
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilya
Bursa’nın Meşhur Süt Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tarifimize margarinimizi eriterek başlıyoruz.
- İyice eridikten sonra unumuzu ekleyerek kokusu çıkana birazcık rengi değişene kadar güzelce kavuralım.
- Oda sıcaklığındaki sütümüzü karışımın üzerine dökelim ve güzelce karıştıralım.
- Şekerimizi de ek ederek karıştırmaya devam edelim.
- Hafif kaynamaya başladığında vanilyamızı da ekleyerek ocağımızın altını örtelim güzelce pişirmeyin yoksa fırından çıktığında baya katılmış durumda olmasın.
- Pişirme kabımıza dökelim ve evvelce ısıttığımız 200 derece fırında en üst katta üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
- Fansız yalnızca üst ayarında kızarttığımız süt helvamızı fırından çıkartıp birinci sıcaklığıyla servis edelim.
- 📌 Değerli 📌 şayet fırınınızı evvelden ısıtma yapmadıysanız kızarma mühleti yaklaşık 35-40 dakikayı bulabilir hatta geçebilir ben evvelce ısıtmış fırında yaklaşık 20 dakika üzere müddette kızartmıştım. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsuunn 💖💖💖.
Bursa’nın Meşhur Süt Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









