Bursa’nın Meşhur Süt Helvası

Bursa’nın Meşhur Süt Helvası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker (200 ml bardak ölçüsü)
  • Yarım paket margarin yahut 125 gram tereyağı
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya

Bursa’nın Meşhur Süt Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tarifimize margarinimizi eriterek başlıyoruz.
  2. İyice eridikten sonra unumuzu ekleyerek kokusu çıkana birazcık rengi değişene kadar güzelce kavuralım.
  3. Oda sıcaklığındaki sütümüzü karışımın üzerine dökelim ve güzelce karıştıralım.
  4. Şekerimizi de ek ederek karıştırmaya devam edelim.
  5. Hafif kaynamaya başladığında vanilyamızı da ekleyerek ocağımızın altını örtelim güzelce pişirmeyin yoksa fırından çıktığında baya katılmış durumda olmasın.
  6. Pişirme kabımıza dökelim ve evvelce ısıttığımız 200 derece fırında en üst katta üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
  7. Fansız yalnızca üst ayarında kızarttığımız süt helvamızı fırından çıkartıp birinci sıcaklığıyla servis edelim.
  8. 📌 Değerli 📌 şayet fırınınızı evvelden ısıtma yapmadıysanız kızarma mühleti yaklaşık 35-40 dakikayı bulabilir hatta geçebilir ben evvelce ısıtmış fırında yaklaşık 20 dakika üzere müddette kızartmıştım. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsuunn 💖💖💖.

Bursa’nın Meşhur Süt Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Kabak Spagetti
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mayasız, Yumurtasız, Çıtır Çıtır Pişi (15 Dakikada Sofrada)
Kayseri Yağlaması
Güllaç
Gofret Kurabiye
Trabzon Hurmalı Smoothie
Yeşil Mercimek Çorba
Hdabla | © 2025 |
404 Not Found

404

Not Found

The resource requested could not be found on this server!


Proudly powered by LiteSpeed Web Server

Please be advised that LiteSpeed Technologies Inc. is not a web hosting company and, as such, has no control over content found on this site.