Bursa’nın Meşhur Süt Helvası

Bursa’nın Meşhur Süt Helvası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı tepeleme tereyağ
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik un
  • 1 pk vanilin

Bursa’nın Meşhur Süt Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle tencereye yağımızı alalım, eridikten sonra unu ek edelim ve yaklaşık 1 dakika falan karıştırarak kısık ateşte kavuralım.
  2. Daha sonra üzerine karıştırarak sütü ve şekeri ilave edelim.
  3. Kaynamaya başlayınca vanilya ekleyip göz göz olana kadar karıştırarak pişirelim.
  4. Güveçlerimize alalım.
  5. Tepsiye su koyalım ve max ayarda üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
  6. Soğuyunca servis edelim.

Not;sütümüzü kesinlikle günlük taze süt kullanalım

Bursa’nın Meşhur Süt Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Limonlu Muhallebi
Yoğurtlu Kuskus Salatası
Baharatlı Omlet
Pizza
Osmanlı Kavun Dolması
Fırında Sebze
Hdabla | © 2024 |