Bursa Tahanlısı
Bursa Tahanlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 5,5 su bardağı un
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- ½ su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı dolusu tuz
- 1 yumurta akı (sarısı üzerine)
- 1 paket kuru maya
Tahinli sos için;
- 1 su bardağı tahin
- ½ su bardağı şeker
- 1 su bardağından 2 parmak eksik su
Bursa Tahanlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamur gereçlerini yoğurun, üzerini kapatıp 1,5 saat mayalandırın.
- Tahin, şeker ve suyu karıştırın. Tahin sos kenarda beklesin.
- Hamurdan bezeler alın, tepside 10 dk mayalandırın.
- Parmak uçlarınızla açın, ortasına sos dökün, şeker serpin, kenarlara yumurta sarısı sürün.
- 175°c fansız fırında kızarana kadar pişirin.
- Fırından çıkınca üzerini kapatın, yumuşacık olsun.
Bursa Tahanlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






