Bursa Süt Helvası (Az Ölçülü)
Bursa Süt Helvası (Az Ölçülü) Tanımı İçin Malzemeler
- 500 ml süt
- 1/2 (yarım) su bardağı un
- 1/2 (yarım) su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
- 1 yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
Üzerine;
- Fındık
- Fıstık
Bursa Süt Helvası (Az Ölçülü) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencereye tereyağını alıp eritelim üzerine unu ekleyelim yaklaşık 5-6 dk kadar unun kokusu uçana kadar kavuralım.
- Un gereğince kavrulduktan sonra ocaktan alalım soğuk sütü ekleyerek karıştırmaya devam edelim.
- Toz şeker ve yumurta sarısını ek edelim karıştırarak tekrardan ocağa alalım topaklanmaması için daima karıştıralım.
- Muhallebi kıvamına geldiğinde ocaktan alalım vanilyayı ekleyelim güzelce karıştıralım.
- Küçük muffin kaplarına paylaştıralım yada rastgele fırına güçlü bir kaba helvamızı aktaralım.
- 200°ısınmış üst ayarda ve fırının üst rafında süt helvalarımızı üzeri kızarana kadar 15-20 dk pişirelim.
- Ilık yahut soğuk servis yapalım.
Afiyet olsun 🙋♀️❤️❤️.
Not: bardak ölçüsü klasik su bardağı 200 ml.
Bursa Süt Helvası (Az Ölçülü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













