Bursa Süt Helvası (Az Ölçülü)

Bursa Süt Helvası (Az Ölçülü) Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 ml süt
  • 1/2 (yarım) su bardağı un
  • 1/2 (yarım) su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya

Üzerine;

  • Fındık
  • Fıstık

Bursa Süt Helvası (Az Ölçülü) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye tereyağını alıp eritelim üzerine unu ekleyelim yaklaşık 5-6 dk kadar unun kokusu uçana kadar kavuralım.
  2. Un gereğince kavrulduktan sonra ocaktan alalım soğuk sütü ekleyerek karıştırmaya devam edelim.
  3. Toz şeker ve yumurta sarısını ek edelim karıştırarak tekrardan ocağa alalım topaklanmaması için daima karıştıralım.
  4. Muhallebi kıvamına geldiğinde ocaktan alalım vanilyayı ekleyelim güzelce karıştıralım.
  5. Küçük muffin kaplarına paylaştıralım yada rastgele fırına güçlü bir kaba helvamızı aktaralım.
  6. 200°ısınmış üst ayarda ve fırının üst rafında süt helvalarımızı üzeri kızarana kadar 15-20 dk pişirelim.
  7. Ilık yahut soğuk servis yapalım.

Afiyet olsun 🙋‍♀️❤️❤️.

Not: bardak ölçüsü klasik su bardağı 200 ml.

Bursa Süt Helvası (Az Ölçülü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yeşil Mercimek Salatası
Süzme Yoğurt Ve Domates Eşliğinde Sigara Böreği
Fırında Etli Patates
Mısır Gevreği Çıtır Kurabiye
Şeftalili Ters Yüz Kek
Kahvaltıya Kaşarlı Kolay Krep Börek ( 5 Dakikada Hazır)
Hdabla | © 2025 |