Bursa Süt Helvası

Bursa Süt Helvası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket şekerli vanilin
- Yarım su bardağı un
Bursa Süt Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tereyağı ve unu güzelce kavuralım.
- Ardından sütümüzü ekleyelim. Bu etapta daima karıştırmayı ihmal etmeyelim muhallebimiz topaklanmasın.
- Şekerini de ek ettikten sonra kıvam olana kadar daima karıştıralım.
- Kaynayan muhallebimizin altını kapattıktan sonra bir paket vanili de ek edelim.
- Fırınımızı en yüksek derecesinde yalnızca üst ayar olarak ayarlayalım ve üstü kızarana kadar pişirelim.
- Fırınımızı yalnızca üst ayar olmasına dikkat edelim gayemiz yalnızca muhallebimizin üstünün kızarması 😊.
- Dilerseniz borcamda yahut güveçte yapabilirsiniz. Verdiğim ölçü ile 4 adet güveç elde edebilirsiniz.
Bursa Süt Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

