Bulgurlu Semizotu
Bulgurlu Semizotu Tanımı İçin Malzemeler
- 800 gram semizotu
- 1 orta uzunluk soğan
- 3 adet sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça (biber domates)
- 2 orta uzunluk domates
- 1 çay bardağı bulgur
- 3 çay bardağı su (veya tavuk veyasebze suyu)
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
Bulgurlu Semizotu Tanımı Nasıl Yapılır?
- Semizotu uygunca yıkayın ve yaprakları saptan çıkarın. Sapları pişirebilir ve evvelden küçük modüllere ayırabilirsiniz.
- Bir tencerede yağı ısıtın soğan ile sarımsağı pişirin, sorna salçayı ek edin.
- Küp küp doğradığınız domatesi ek edin ve karıştırın. Tuz, karabiber, kırmızı toz biber ek edin.
- Biraz piştikden sonra yıkadığımız bulguru ve semizotu ek edin ve karıştırın.
- Su ek edin ve kapağı kapalı pişmeye bırakın.
Bulgurlu Semizotu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







