Bulgurlu Semizotu

Bulgurlu Semizotu Tanımı İçin Malzemeler

  • 800 gram semizotu
  • 1 orta uzunluk soğan
  • 3 adet sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça (biber domates)
  • 2 orta uzunluk domates
  • 1 çay bardağı bulgur
  • 3 çay bardağı su (veya tavuk veyasebze suyu)
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber

Bulgurlu Semizotu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Semizotu uygunca yıkayın ve yaprakları saptan çıkarın. Sapları pişirebilir ve evvelden küçük modüllere ayırabilirsiniz.
  2. Bir tencerede yağı ısıtın soğan ile sarımsağı pişirin, sorna salçayı ek edin.
  3. Küp küp doğradığınız domatesi ek edin ve karıştırın. Tuz, karabiber, kırmızı toz biber ek edin.
  4. Biraz piştikden sonra yıkadığımız bulguru ve semizotu ek edin ve karıştırın.
  5. Su ek edin ve kapağı kapalı pişmeye bırakın.

Bulgurlu Semizotu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patlıcan Yemeği
Yaprak Sarması
Sodalı Yumoş Köfte
Bebek Havuçlu Kahvaltı +6
Enfes Yeşil İçecek
Hürrem Gözü Tatlısı
Hdabla | © 2025 |