Bulgurlu Kabak Çiçeği Dolması
Bulgurlu Kabak Çiçeği Dolması Tanımı İçin Malzemeler
- 6-7 adet kabak çiçeği
- Yarım çay bardağı midyat bulguru
- 1 adet küçük uzunluk kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- Toz tatlı biber
- Sumak
- 2 çay kaşığı kuru nane suyunu
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 tutam ince kıyılmış maydanoz ,dereotu
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı yahut sıvı yağ
- 1 çay bardağı su
Üzerine suyu:
- 1 ,5 çay bardağı su
- Yarım çay kaşığı tuz
- Toz tatlı biber
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı yahut sıvı yağ
Bulgurlu Kabak Çiçeği Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kabak çiçeği içindeki çekirdeği alalım.
- Yavaşça çiçekleri yıkayalım.
- Küçük bir tepsiye koyalım.
- Üzerine geçecek kadar su koyalım.
- Kısık ateşte beş dk pişirelim.
- Soğuk sudan geçirelim. Süzgüye alalım.
- Diğer tarafta tavaya rendelenmiş soğanı, sarımsağı koyalım.
- Yağı koyalım tuzu koyalım.
- Bir dk kısık ateşte kavuralım.
- Sonra yıkadığımız bulguru ek edip karıştıralım.
- Suyunu dökelim baharat serpelim karıştıralım.
- Suyu çekene kadar pişirelim.
- Soğuması için bir tabağa alalalım.
- İnce kıyılmış maydanoz, dereotu serpip karıştıralım.
- Çiçeğin ortasına bir tatlı kaşığı dolduralım, ağızlarını kapatıp tencere dizelim.
- Kenarında suyu dökelim tuz, biberi serpelim. Yağı gezdirelim.
- Küçük bir porselen tabak kapatalım.
- Fokurdayıncaya ocağın altını kısalım.
- Kısık ateşte denetim ederek 25-30 dk pişirelim.
- Afiyet olsun 10 dk servis tabağına alalım. Afiyet olsun.
Bulgurlu Kabak Çiçeği Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











