Bulgur Pilavı Mezesi

Bulgur Pilavı Mezesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı bulgur
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çimdik nane

Bulgur Pilavı Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel bulgur pilavı mızı yapmakla başlıyoruz (bulgur ıslatmalıyız).
  2. İlk evvel tencereye tereyağı ve sıvı yağ koyuyoruz.
  3. Tereyağı az eridikten sonra salça koyuyoruz ve biraz karıştırıyoruz.
  4. Karıştırdıktan sonra ıslanmış bulgurumuzu döküyoruz ve yeniden karıştırıyoruz.
  5. Karıştırdıktan sonra 1 çimdik tuzumuzu ve 2 bardak suyumuzu döküyoruz ve biraz karıştırıyoruz. Karıştırdıktan sonra demlenmeye bırakıyoruz.
  6. Meze için 1 yemek kaşığı yoğurt ve 1 çimdik nane atıyoruz ve demlenmiş pilavı mızı tabağa koyuyoruz ve üzerine döküyoruz afiyet olsun 🌼✨.

Bulgur Pilavı Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patlıcan Öldürme
Pratik Pasta (Tavada Pişen Kekiyle)
Fırında Karnabahar-Brokoli Salatası
Patates Cipsi
Yufka Ekmek Çanağında Tereyağlı, Pekmezli Yumurta
Patates Ve Tavuklu Milföy Çanağı (Lezzet Dolu)
Hdabla | © 2025 |