Bulgur Pilavı
Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 tane kapya biber
- 1 tane yeşil biber
- 1 tane küçük soğan
- 1 su bardağı bulgur
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı nane(isteğe nazaran taze nane de koyulabilir)
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 – 2 su bardağı su
Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle bulgurumu suya koyup biraz beklettim.
- Daha sonra tavaya tereyağını ve sıvı yağını ekledim, eriyen tereyağından sonra tavaya, doğradığım yeşil biber,kırmızı biber ve soğanı ekleyip kavurdum.
- 5 dakika kavurduktan sonra sudan süzdüğüm bulguru ekledim daha sonra tuz ve baharatları ekleyip tekrar biraz kavuruyoruz.
- Son olarak su ekleyip 10 dakika pişirmeye bırakıyoruz.
- Ben sunum için üzerine yaptığım salatadan biraz ekledim. Kendi tercihinize nazaran sunum yapabilirsiniz.Afiyet olsun.
Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








