Bulgur Pilavı

Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı bulgur
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı tel şehriye
  • 2 su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Tavuk suyu yahut bulyon

Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tencerenin içerisine sıvı yağ ve şehriyeyi koyup rengi yoğunlaşana kadar kavuralım.
  2. Kavrulan şehriyenin üzerine bulgur koyup biraz kavuralım.
  3. Üzerine 2 bardak sıcak su bulyon ve tuzu ekleyip altını kısıp pişmeye bırakalım.
  4. Suyunu çeken pilavın altını kapatıp 10 dakika dinlendirelim.
  5. Yapanların ellerine sıhhat afiyet olsun 🌺.

Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kuru İncir Tatlısı
Elmalı Tart
Tuzlu Kurabiye (Kandil Simidi )
Pratik Süzme Mercimek Çorbası
Tencerede Yağlı Kağıtta Baget Lokum Gibi Tavuk (Videolu)
Tam Ölçülü Glutensiz Pancake
Hdabla | © 2025 |