Bulgur Pilavı
Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı bulgur
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı tel şehriye
- 2 su bardağı sıcak su
- Tuz
- Tavuk suyu yahut bulyon
Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencerenin içerisine sıvı yağ ve şehriyeyi koyup rengi yoğunlaşana kadar kavuralım.
- Kavrulan şehriyenin üzerine bulgur koyup biraz kavuralım.
- Üzerine 2 bardak sıcak su bulyon ve tuzu ekleyip altını kısıp pişmeye bırakalım.
- Suyunu çeken pilavın altını kapatıp 10 dakika dinlendirelim.
- Yapanların ellerine sıhhat afiyet olsun 🌺.
Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















