Bulgur Pilavı
Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı pilavlık bulgur
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş ezilmiş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay bardağı ayçiçek yağı
- Nane
- Tuz
- Kırmızı pul biber
- Karabiber
Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pilavlık bulgurumuzu yıkayıp süzüyoruz.
- Ardından yayvan bir tencereye ayçiçek yağımızı yemeklik doğradığımız soğanımızı ezilmiş sarımsağımızı ekleyerek kavuruyoruz.
- Üzerine salçamızı ek ediyoruz. Tekrar kavuruyoruz.
- En son olarak bulgurumuzu ekleyerek karıştırıyoruz.
- 4 su bardağı sıcak su ekleyerek pişmeye bırakıyoruz.
- Kaynadıktan sonra kısık ateşte göz göz olana kadar pişiriyoruz. Sıcak servis ediyoruz. Afiyetler olsun🤗.
Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






