Bulgur Pilavı

Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı
  • Nane
  • Tuz
  • Kırmızı pul biber
  • Karabiber

Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pilavlık bulgurumuzu yıkayıp süzüyoruz.
  2. Ardından yayvan bir tencereye ayçiçek yağımızı yemeklik doğradığımız soğanımızı ezilmiş sarımsağımızı ekleyerek kavuruyoruz.
  3. Üzerine salçamızı ek ediyoruz. Tekrar kavuruyoruz.
  4. En son olarak bulgurumuzu ekleyerek karıştırıyoruz.
  5. 4 su bardağı sıcak su ekleyerek pişmeye bırakıyoruz.
  6. Kaynadıktan sonra kısık ateşte göz göz olana kadar pişiriyoruz. Sıcak servis ediyoruz. Afiyetler olsun🤗.

Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Köfte Patates
Fit Pancarlı Mücver
Köfteli İskender
Çilekli Magnolia
Yoğurtlu Dereotlu Bezelye
Acı Tatlı Soslu Tavuk
Hdabla | © 2025 |