Bulgur Pilavı
Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 2 bardak bulgur
- 200 gram haşlanmış dana eti
- 1 adet çarliston biber
- 2 adet orta uzunluk domates
- 1 adet soğan
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 3 su bardağı et suyu
Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yağımızı tenceremize alıyoruz soğanımızı kavuruyoruz.
- Eti içine koyuyoruz sonra küp küp doğradığımız domatesleri ve biberleri ekliyoruz.
- Domatesler ölene kadar kavuruyoruz.
- Sonra salçasını ekliyoruz düzgünce karıştırıp ağzını kapatıyoruz.
- Birkaç dakika piştikten sonra bulgurunu ekliyoruz.
- Tuzunu ve karabiberini ekliyoruz akabinde et suyunu koyuyoruz (et suyunuz yoksa olağan sıcak su kullanabilirsiniz).
- Birkaç dakika kaynattıktan sonra altını kısıyoruz 15 dakika kısık ateşte piştikten sonra altını kapatıp 5 10 dakika dinlendiriyoruz yemeğimiz hazır afiyet olsun.
Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








