Bulgur Köftesi
Bulgur Köftesi Tanımı İçin Malzemeler
- 2,5 su bardağı köftelik bulgur
- Yarım su bardağı serkeftil bulgur
- Yarım su bardağı irmik
- 3 yemek kaşığı un
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı biber
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 3 yemek kaşığı kadar kıyma
Kızartmak için;
- Sıvıyağ
Bulgur Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle bulgur ve serkeltif bulguru ve irmiği bir kaba alıp 2 su bardağı kadar çok sıcak olmayacak halde su eklenir üstü örtülür ve 10-20 dakika beklenir .
- Daha sonra şişen bulgurun üstüne unumuzu ,salçamızı ,tuzumuzu ,biberimizi, öteki bütün gereçleri koyduktan sonra kıyma hariç yoğurulur hoş bir kıvam alana kadar kulak göğsü yumuşaklığında olacak formda ve birbirinden ayrılmayacak halde bir hamur elde edilir .
- En son kıymayı koyduktan sonra tekrardan yoğrulur ve köftelerimiz hazırdır .
- Şekil verdikten sonra kızartabilirsiniz .
Birkaç püf noktası var onu söyleyeceğim ;
1.söylediğim ölçülerde yaparsanız dağılma olmaz.
2.serkeftil bulgur çok fazla koyarsanız lastik üzere oluyor .
3. içine domates salçası koyarsanız tadı değişiyor biber salçası ile daha düzgün oluyor nitekim mükemmel bir lezzet oluyor bilhassa kıyma tadını çok hoş yapıyor yumurta kullanmadım tanımda açıkçası gerek duymadım zira irmik ve un aslında bu vazifesi görüyor şimdiden afiyet olsun ellerinize sıhhat.
Bulgur Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








