Bülbül Yuvası
Bülbül Yuvası Tanımı İçin Malzemeler
- 150 gram tereyağ
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı yoğurt
- Yarım çay bardağı irmik
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 4 su bardağı un
Şerbeti için;
- 3 su bardağı şeker
- 3 buçuk su bardağı su
- Yarım limon
Üzeri için;
- Ceviz
- Yumurta akı
- Yumurta sarısı
Bülbül Yuvası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamuru için gerekli materyalleri kaba alarak yoğuruyoruz.
- Yumuşak bir hamur olacak.
- Ocağa su ve şekeri koyuyoruz.
- Kaynamaya başladığında bir kaç damla limon sıkıp altını kısarak 15 dk daha kaynatıyoruz.
- Hamurdan bezeler yaparak masaya merdane ile açıyoruz.
- Çay bardağı ile yuvarlak formda kesiyoruz.
- Alt tabanı için kestikten sonra yuvarlakların içini çay bardağının ağzından biraz daha ufak bir halde kesiyoruz.
- Yumurtayı sarı ve akından ayırıyoruz.
- Bu iki tabanı birbirine yapıştırmak için ortasına yumurta akı sürerek biçim veriyoruz.
- Ortasına ceviz koyup kenarlarına yumurta sürerek fırına koyuyoruz.
- 180° fırında pişiriyoruz.
- Fırından çıkan tatlımıza soğuk şerbetimizi döküyoruz. Afiyet olsun🫰.
Bülbül Yuvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








