Bülbül Yuvası

Bülbül Yuvası Tanımı İçin Malzemeler

  • 150 gram tereyağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı yoğurt
  • Yarım çay bardağı irmik
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 su bardağı un

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı şeker
  • 3 buçuk su bardağı su
  • Yarım limon

Üzeri için;

  • Ceviz
  • Yumurta akı
  • Yumurta sarısı

Bülbül Yuvası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamuru için gerekli materyalleri kaba alarak yoğuruyoruz.
  2. Yumuşak bir hamur olacak.
  3. Ocağa su ve şekeri koyuyoruz.
  4. Kaynamaya başladığında bir kaç damla limon sıkıp altını kısarak 15 dk daha kaynatıyoruz.
  5. Hamurdan bezeler yaparak masaya merdane ile açıyoruz.
  6. Çay bardağı ile yuvarlak formda kesiyoruz.
  7. Alt tabanı için kestikten sonra yuvarlakların içini çay bardağının ağzından biraz daha ufak bir halde kesiyoruz.
  8. Yumurtayı sarı ve akından ayırıyoruz.
  9. Bu iki tabanı birbirine yapıştırmak için ortasına yumurta akı sürerek biçim veriyoruz.
  10. Ortasına ceviz koyup kenarlarına yumurta sürerek fırına koyuyoruz.
  11. 180° fırında pişiriyoruz.
  12. Fırından çıkan tatlımıza soğuk şerbetimizi döküyoruz. Afiyet olsun🫰.

Bülbül Yuvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Boy Uzatan İksir
Fırında Kemiksiz But
️ Ezme Salatası Tarifi (Acılı Ezme Tadında)
Köfteli Alinazik
Top Börek (Mutlaka Kıymalı Yapın)
Yaprak Kurabiye
Hdabla | © 2025 |