Bülbül Yuvası

Bülbül Yuvası Tanımı İçin Malzemeler
- 900 gram paket baklavalık yufka
- 300 gram sade yağ ve tereyağı karışık
- Fıstık
Şerbet için;
- 2 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- Birkaç damla limon suyu
Bülbül Yuvası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bir paket (900 gr) baklavalık yufka kullandım. Sade yağ ve tereyağını (300 gr) karıştırarak hazırladığım yağ karışımını hem tatlımızda hem de yufkalarımızı lezzetlendirmek için kullandım.
- Bu tarifle iki küçük borcamlık oklava tatlısı ve 12 adet bülbül yuvası hazırladım.
- Baklavalık yufkaları ortadan ikiye bölüyoruz.
- Her bir yufkanın üzerine biraz yağ sürüp fıstık serpiştiriyoruz.
- Yufkayı oklavaya sarıp büzerek iki ucunu birleştiriyoruz ve klasik bülbül yuvası formunu veriyoruz.
- 180 derece evvelce ısıtılmış fırında altın rengi alana kadar pişiriyoruz.
- Şerbet için 2 su bardağı şeker ve 2 su bardağı suyu kaynatıyoruz.
- Kaynamaya başlayınca birkaç damla limon suyu ekliyoruz.
- Şerbeti ocaktan alıp birinci sıcaklığı geçtikten sonra, sıcak tatlımızın üzerine döküyoruz.
- Şerbeti çeken tatlılarımızın ortasına fıstık koyuyoruz ve servise hazır hale getiriyoruz.
Şimdiden afiyet olsun 💯.
Bülbül Yuvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

