Bülbül Yuvası

Bülbül Yuvası Tanımı İçin Malzemeler

  • 900 gram paket baklavalık yufka
  • 300 gram sade yağ ve tereyağı karışık
  • Fıstık

Şerbet için;

  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • Birkaç damla limon suyu

Bülbül Yuvası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bir paket (900 gr) baklavalık yufka kullandım. Sade yağ ve tereyağını (300 gr) karıştırarak hazırladığım yağ karışımını hem tatlımızda hem de yufkalarımızı lezzetlendirmek için kullandım.
  2. Bu tarifle iki küçük borcamlık oklava tatlısı ve 12 adet bülbül yuvası hazırladım.
  3. Baklavalık yufkaları ortadan ikiye bölüyoruz.
  4. Her bir yufkanın üzerine biraz yağ sürüp fıstık serpiştiriyoruz.
  5. Yufkayı oklavaya sarıp büzerek iki ucunu birleştiriyoruz ve klasik bülbül yuvası formunu veriyoruz.
  6. 180 derece evvelce ısıtılmış fırında altın rengi alana kadar pişiriyoruz.
  7. Şerbet için 2 su bardağı şeker ve 2 su bardağı suyu kaynatıyoruz.
  8. Kaynamaya başlayınca birkaç damla limon suyu ekliyoruz.
  9. Şerbeti ocaktan alıp birinci sıcaklığı geçtikten sonra, sıcak tatlımızın üzerine döküyoruz.
  10. Şerbeti çeken tatlılarımızın ortasına fıstık koyuyoruz ve servise hazır hale getiriyoruz.

Şimdiden afiyet olsun 💯.

Bülbül Yuvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yemede Yanında Yat Kara Şimşek (Yeşil Mercimek)
Latte Muhallebi
10 Dakikada Dondurma Tadında Tatlı Parfe
Tost Makinesinde Izgara
Brownie San Sebastian (Videolu)
Şekersiz Tek Kişilik 15 Dakika Keki
Hdabla | © 2025 |