Buğday Yoğurtlama (Teble) Antakya Usulü

Buğday Yoğurtlama (Teble) Antakya Metodu Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kase aşurelik buğday
  • 3 kase yoğurt
  • Tuz

Buğday Yoğurtlama (Teble) Antakya Metodu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Buğdayı güzelce yıkıyoruz rengi saflaşana kadar.
  2. Üzerine 4 kase su ekleyip, haşlamaya koyuyoruz. Buğday suyunu çekene kadar kısık ateşte kaynatıyoruz.
  3. Sonrasında altını kapatıp ılıyana kadar dinlendiriyoruz.
  4. Sonra başka bir kapta yoğurdumuzu ekleyip, sade formda çırpıyoruz.
  5. Ilıyan buğdayı yoğurda ekleyip karıştırıyoruz. Tuzunuda damak tadınıza nazaran ekleyip karıştırıp, buzdolabına atabiliriz. Soğuk servis edilir. Deneyeceklere afiyet olsun🌸.

Buğday Yoğurtlama (Teble) Antakya Yolu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Reyhan Limonatası
Karabuğday (Greçka) Salatası
Havuçlu Etli Pirinç Pilavı
Kuru Domates Salatasi
Ocakta Etli Patlıcan Güveç
Buzluk Böreği
Hdabla | © 2025 |