Brüksel Lahanalı Bulgur Pilavı

Brüksel Lahanalı Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 tabak brüksel lahanası (yarım kg kadar)
- 2 su bardağı pilavlık bulgur
- 2 diş sarımsak
- Toz biber
- Kimyon
- 1 dolu yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
Brüksel Lahanalı Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Brüksel lahanasını güzelce yıkayıp çıkışmış üst yapraklarını alıyoruz.
- Süzgeçte bulguları güzelce yıkıyoruz.
- Bir tencereye evvel tereyağı eriyince zeytinyağını ekliyoruz.
- Bir tatlı kaşığı kadar kimyonu yağda şöyle bir çeviriyoruz.
- Kimyonun akabinde bulguları ekliyoruz. Bir müddet kavuruyoruz.
- Ezilmiş sarımsakları ekleyip bir cins da o denli kavuruyoruz.
- İki çay kaşığı toz biberi ve isteğe nazaran tuzunu ekleyip karıştırıp bulguları kaşık yardımı ile düzlüyoruz.
- İkiye böldüğümüz brüksel lahanasını bulgurun üzerine diziyoruz.
- Bulguları bir parmak geçecek kadar sıcak suyunu verip kaynayınca kısık ateşte bulgurlar suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
- Bulgurlar suyunu çekince kapatıp beş dakika kadar dinlendiriyoruz.Afiyet olsun.
Brüksel Lahanalı Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








